Mali Iđoš: Prijave za festival filma FROM do 1. juna

Međunarodni festival kratkog metra FROM u Malom Iđošu ove godine biće održan u Državi umetnosti "State of art", od 29. juna do 1. jula.
Za razliku od prethodnog, ovogodišnji festival, pored romske teme, što ga i čini posebnim, FROM će ove godine u selekciju uvrstiti i filmove koji se bave temom "Povratnika". U društvu kada se mnoštvo ljudi zaputilo u neku bolju budućnost, previše je onih koji bivaju vraćeni, prognani i razočarani. Upravo iz ovog razloga festival ćemo posvetiti i pričama "prognanih". 
 
Veliku čast ovogodišnjem festivalu ukazaće i direktor Filmskog centra Srbije, Boban Jeftić koji će predsedavati žirijem. 
 
Podršku festivalu dao je i eminentni srpski reditelj Goran Paskaljević, koji je u svom umetničkom radu obrađivao teme kojima je posvećen ovogodišnji FROM. 
 
Selektor festivala, novosadski reditelj Filip Markovinović, odabraće 30 filmova koji će biti prikazni u tri takmičarska dana, a u  revijalnom delu, biće prikazana filmska ostvarenja zapaženih svetskih reditelja, koji su se u svom autorskom radu bavili upravo ovim temama. 
 
Prijave za ovogodišni festival otovorene su do 1. juna, a prijavu možete poslati OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina