Pančevo: Javna rasprava o kućnom redu

Gradska uprava Pančeva otvorila je javnu raspravu o nacrtu odluke o opštim pravilima kućnog reda.

Nacrt je dostupan na internet stranici grada Pančeva, prenosi 013info.rs.

Nacrtom se utvrđuje da se o zgradama staraju stanari i organ upravljanja. Kako se navodi, u vreme odmora zabranjeni su vika, trčanje, skakanje, igranje loptom, a kućni aparati - veš mašine, usisivači, klime, muzika i tv mogu raditi samo do sobne jačine zvuka. Kosačice i testere oko zgrade ne smeju raditi.

Odluka utvrđuje da se porodična slavlja moraju najaviti i završiti do 1 sat po ponoći. Zabranjeno je deponovanje stvari koje narušavaju izgled na terasama lođama i balkonima i nije dozvoljeno sušenje veša na otvorenim delovima zgrade. Takođe je zabranjeno bacanje bilo čega i trešenje stolnjaka kroz prozor.

Građevinski i instalaterski radovi u zgradi mogu biti izvođeni samo uz prethodno obaveštavanje organa upravljanja i sa uvidom u dozvole. Kapije i vrata zgrade moraju biti zaključana od 23.00 do 6.00 leti i od 22.00 do 6.00 zimi. Svetlo u hodniku je obavezno, do zaključavanja zgrade.

Ogrev u zgradi može biti samo u prostorijama koje su za to namenjene zajedničkom odlukom, a zabranjeno je držanje zapaljivih materijala na tavanu. Na krovove mogu samo stručna lica sa dozvolom. Stanari su dužni da uklanjaju sneg i led i da brinu o instalacijama u zgradi. A instalacijama se pristupa samo po ovlašćenju.

Nadzor nad sprovođenjem odluke o kućnom redu vrše gradski sekretarijati, a za stanare i organ upravljanja zgradom propisane su brojne kazne sa istim iznosom od 10.000 dinara.

  • vlasnik stana

    06.03.2018 16:10
    Pancevci! Nemojte dozvoliti da vam odmor bude od 23-06. U NS je do 05 i svi cute. Znaci, komsija moze da vam busi u svom stanu do 23h i da ujutru pocne u 05h odnosno 06h. Deca nam lezu ranije, bebe pogotovo. Ujutru, umesto najlepsi deo sna pre posl, skole i vrtica treba da slusaju buku.
  • Nindža Kornjačleone

    06.03.2018 12:52
    Predlozi su normalni. Koliko ce se postovati, to je ono bitno. Kod nas se samo donose uredbe, zakoni i sl. ali se slabo to postuje. Dok u Pancevu uredjuju kucni red, mi ovde moramo da zovemo svesteno lice koje ce pitati neko od bozanstava da li moze da obavesti predsednika kucnog saveta da on dodje u pratinji 2 rodjaka preko 79 godina kako bi pitali one koji krse red da li smeju da posalju mejl komulanoj policiji, pa da oni navrate jedan dan od nedelje. Ako to ne uspe, onda ulitimejt fajt u zgradi, pa ko dobije taj pusta muziku i lupa.
  • Stanar zgrade

    06.03.2018 09:56
    Red i Mir
    Predlozi ne zvuce lose.Bilo bi lepo opet biti kulturan i misliti i na druge a tako vapitavati i decu,da nisu jedina na svetu da postoje i drugi,mozda bolesni,bebe i stariji ,neko ko je nocu radio a danju mora da se odmori,mozda komsija Dr sutra ima dugu i tesku operaciju.Niko ne bi voleo da ga operise dr koji nije spavao zbog necije napanjene muzike ii trcanja dece nad glavom.A vi?...itd...ljudi treba da imaju vreme za .spavanjei odmor u tisini.Niko nije duzan da slusa tudju muziku,trcanje dece ,igranje lopte u stanu,vristanje,komsijske mrve,kosa i ostali otpatci sa stolnjaka stalno skupljati sa svoje ciste terase,nocna mora! , tako nekada bese.....
    Dobra stara vremena!
    ali kako sve polazi iz kuce,mislim na vaspitanje,mislim da slova na papiru ne mogu biti ispostovana.
    Druga su vremena,nazalost!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.