U Vojvodini za sada bez opasnosti od poplava, Dunav kod Novog Sada stagnira

Na vodotocima u Vojvodini za koje je nadležno JVP "Vode Vojvodine" u ovom trenutku nema problema, a vodostaji su ispod kota za proglašenje redovne odbrane od poplava.
U Vojvodini za sada bez opasnosti od poplava, Dunav kod Novog Sada stagnira
Foto: 021.rs
Međutim, imajući u vidu najavljeno otopljenje i moguće naglo topljenje snega, službe ovog preduzeća su spremne i aktivno prate stanje na rekama. 
 
Prema najavama RHMZ-a na Savi se u nekoliko narednih dana očekuje značajniji porast vodostaja. U porastu su i banatski vodotoci, dok su Dunav i Tisa u stagnaciji.
 
Na Dunavu kod Novog Sada jutros je izmeren 171 centimetar što je daleko ispod 450, kada se na toj deonici proglašava redovna odbrana od poplava. Vanredna odbrana u Novom Sadu proglašava se kada vodostaj dostigne 700 centimetara. 
 
Sava kod Sremske Mitrovice jutros je dostigla vodostaj od 433 centimetra. Redovna odbrana na toj deonici proglašava se pri vodostaju od 650, a vanredna kada Sava premaši 750 centimetara. 
  • mile

    09.03.2018 06:54
    Zahvalite Vi komunistima koji su izgradili ovaj sadasnj system HS DTD sezdesetih godina . A ne svabi.
  • Ja

    08.03.2018 19:54
    Mirno spavajte, sad sam prošo pored VodaVojvodine, nijedno svetlo ne gori kod njih, znači nema frke ;)
  • Vosha

    08.03.2018 14:19
    Hvala svabama i Mariji Tereziji, ono juznije je blato koje je stalno poplavljeno raznoraznim gonima i vodama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".