Pančevo odlučilo da im ne treba Savet za kulturu, pa ga ukida

Državna revizorska institucija naložila je da se preispita postojanje, popuna, nadležnost i finansiranje raznih gradskih saveta, komisija i drugih radnih tela u Pančevu, a "pad" će pretrpeti - kultura.
Skupština Grada odluku da to bude urađeno za 30 dana donela je 12. januara, piše portal 013info. Gradsko veće odlukom ove nedelje konstatovalo je da gradski Savet za kulturu više neće postojati.
 
"Postoji obaveza da broj saveta svedemo na najmanju moguću meru. Savet za kulturu formirali smo 2016. godine kao savetodavno telo. Od tada je imao dve sednice. Nekako je izostalo interesovanje za njegov rad. Savet formalno prestaje da postoji, a ja ću se kao resorno nadležan član Gradskog veća i dalje savetovati sa tim ljudima", kaže Nemanja Rotar.
 
Osnivanje saveta za kulturu nije bilo obavezno po propisima, a sada kada se smanjuje broj saveta i radnih tela ostaju oni koji su obavezni i propisani.
 
Članovi ukinutog saveta bili su Dejan Trifunović, umetnički direktor KUD-a Stanko Paunović, Zoran Jovanović Jus, akademski slikar, Vera Carina, dirigent PSCPD-a, Slobodan Bubnjević, novinar i pisac, Jasna Jovanov, arheolog, Vladan Đurković, pozorišni i radio reditelj i Vlada Protić, producent.
  • Orwell Vegan

    09.03.2018 11:09
    Istina
    U drzavi je haos sto se tice javnog sektora, nikome nista ne odgovaraju, jedino mozda ako ste medij. Nedavno sam poslao email upravnom odboru i programskom savetu RTV, mislite da je neko odgovorio? Samo primaju plate, nista se tu ne radi.
  • LimanacNS

    09.03.2018 10:42
    Radovan III
    A, kad je još Zoran Radmilović izjavio: "Vesti iz kulture? Ko j**e kulturu."
  • Zivan

    09.03.2018 08:39
    Odista se na državnu kasu prikačilo bezbroj raznih prišipetlji, krajnje je vreme da se novac usmeri u kulturu, a ne grebatorima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.