Subotica: Ukradene biste revolucionara

Ispred zgrade "Vojvođanske banke" na Trgu Lazara Nešića u Subotici u četvrtak uveče su ukradene biste trojice subotičkih revolucionara iz perioda Drugog svetskog rata.
Policija je izvršila uviđaj, a zamenik Osnovnog javnog tužioca kvalifikovao je ovo delo kao tešku krađu jer su u pitanju kulturna dobra, javlja Subotica.com.
 
Biste od bronze Ištvana Kizura, Lazara Nešića i Matka Vukovića postavljene su šezdesetih godina prošlog veka ispred tadašnje zgrade Sreskog komiteta Saveza komunista u znak poštovanja prema neustrašivosti i nepokolebljivosti subotičkih komunista u borbi protiv fašizma.
  • Pitanje

    11.03.2018 20:43
    i odgovor
    Sada se samo postavlja šitanje da li su ukradene da bi se pretopile odnosno kao sekundarna sirova ili su ih makli neofašisti.
    Ako su maknute zarad sitnih parica kao sekundarna sirovina samo pokazuje našu bedu i trebalo bi biti relativno blag sa kaznom, neki društveno koristan rad...
    Ako su ih maknuli ovi novoeksponirani, ali u duši stari fašisti iz redova ekipe koja se vratila iz 90-tih nemam reči i predloga za kaznu. Fašiste kako bih ja kažnjavao smatrali bi i mene za fašistu a bogami mi ni komentar ne bi objavili. Valjda zato što su dedinu celu porodicu njima slični pobili onomad u 2.sv. ratu tako da taktički neću izneti svoje mišljenje za ovu moguć

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina