Najlošiji kvalitet vazduha u Vojvodini imaju Subotica i Sremska Mitrovica

Subotica i Sremska Mitrovica imali su najlošiji kvalitet vazduha u Vojvodini na osnovu rezultata ocenjivanja kvaliteta vazduha u 2016. godini.
Vlada Srbije usvojila je 8. marta ove godine Uredbu kojom je utvrđena lista kategorija kvaliteta vazduha po zonama za navedenu godinu, gde Subotica spada u treću kategoriju kvaliteta vazduha, prenosi Magločistač.
 
Prema Zakonu o zaštiti vazduha, treća, odnosno najniža kategorija predstavlja prekomerno zagađen vazduh gde su prekoračene tolerantne vrednosti za jednu ili više zagađujućih materija.
 
Prema uredbi, pored Subotice i Sremske Mitrovice, u treću kategoriju spadaju još i teritorije gradova Kragujevac i Valjevo, kao i aglomeracije Beograd i Užice. Prema navedenom zakonu pojam "aglomeracija" označava zonu sa više od 250.000 stanovnika.
 
Ostale zone i aglomeracije utvrđene pomenutom uredbom spadaju u prvu kategoriju kvaliteta vazduha koja je utvrđena kao čist ili neznatno zagađen vazduh gde nisu prekoračene granične vrednosti nivoa ni za jednu zagađujuću materiju.
  • Marezi

    15.03.2018 17:06
    Kakav vazduh udišu građani Vrbasa???Vitak,Carnex,Bačka šećerana, Veliki Bački kanal i šlag na torti novo postrojenje za paljenje leševa u krugu Jazipa...
  • Wolf 359

    15.03.2018 07:38
    Uz Pancevo i Novi Sad...
  • Deks

    14.03.2018 15:30
    A Pančevo verovatno ima kvalitet vazduha prve kategorije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".