Ruma: Do dozvole za pogon za medicinski otpad dug put

Posle reakcije javnosti i potpisivanja peticije koju su inicirali ekolozi protiv izgradnje pogona za sterilizaciju medicinskog otpada u Rumi, predsednik Opštine Slađan Mančić, umiruje građane tvrdeći da razloga za brigu nema.
Kako pišu "Novosti", beogradski "Sinofarm", jedna od vodećih kompanija za distribuciju zdravstvene opreme, kupio je parcelu u drugom pojasu Industrijske ulice u Rumi, gde, kako stoji u pismu o namerama, planira gradnju pogona za otkup i sterilizaciju medicinskog otpada.
 
"Pogon 'Sinofarma' neće uticati na zdravlje stanovništva i životnu sredinu", tvrdi Maničić, dodajući da će se posle obrade, medicinski otpad izvoziti u Kinu, gde će se prerađivati i reciklirati. Mančić dodaje da "Sinofarm" još nije ni podneo zahtev za izgradnju objekta, samo je kupio zemljište.
 
"Firma može da izgradi objekat, ali ne može da obavlja bilo kakvu delatnost bez prethodnog elaborata o zaštiti životne sredine. A zna se ko daje saglasnost - Vlada Srbije, resorno ministarstvo, pokrajinski sekretarijat i lokalna skupština", poručuje Maničić.
 
Prvi čovek Rume napominje da je investitor predočio da će se, ako odobrenje dobije, sterilizacija obavljati "zelenom" tehnologijom bez ugrožavanja sredine.
 
On je najavio i početak izgradnje prečistača otpadnih voda u industrijskoj zoni "Rumen", vrednog oko 100 miliona dinara.
  • Ruma

    15.03.2018 05:49
    Laž
    Ajd ne la*i! Koga briga da li nas neko truje ili ne? Biće izgređeno bez ikakvog elaborata i kasnije provere. Mi smo zemlja za otpade svi ostalih "investitora". Ni domaći otpad niste rešili, ima ga svuda, isplivava svakim danom novi i nikom ništa. Razmišljate li vi da to i vas truje i vašu decu podjednako kao i ostatak Srbije?
  • Rumljanka

    14.03.2018 23:29
    Vidim da ste se za ovu temu odlucili tek sada kad je "prvi covek Rume" dao svoju rec. A kad ste objavljivali clanak iz lista "Danas" i sami vrlo dobro znate sta se desilo u Staroj Pazovi i da je to stvarno bilo, niko od vas nije vise istrazivao. Nego sada kada su gradjani pokrenuli peticiju i brinu se za svoje zdravlje onda se oglasi "GOSPODIN" pa hajde to da objavimo.
    Nama ne moze da zamaze oci, iako smo manjina i niko nije stranacki opredeljen niti ima bilo ko od gradjana finansijku podrsku sto se za tog istog "GOSPODINA" ne moze reci. Prvi put kad su ga pitali nije nista znao o toj firmi, citiram "Mi smo samo iznajmili zemljiste, ne znamo sta ce biti tamo" a ovih dana se promenilo pa je gle cuda saznao "da ce se taj otpad sredjivati, sterilizovati i izvoziti u Kinu"... ma gle cuda!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.