Osuđen na 30 godina zbog ubistva supruge ispred pekare u Bačkoj Palanci

Dragan Rikanović (66) osuđen je pred Višim sudom u Novom Sadu na kaznu zatvora od 30 godina zbog ubistva svoje bivše nevenčane supruge Jasmine Davidović (54) u junu prošle godine ispred pekare u kojoj je Jasmina radila u Bačkoj Palanci.
Osuđen na 30 godina zbog ubistva supruge ispred pekare u Bačkoj Palanci
Foto: 021.rs
Sud je našao da je Rikanović ubistvo počinio iz niskih pobuda i prihvatio sve pisane dokaze koje niko nije sporio, poručio je predsednik veća sudija Rade Kalajdžija, prenosi Blic.
 
Kako je rekao, okrivljeni je bio svestan svog dela i želeo je njegovo izvršenje, dok je njegova uračunljivost bila smanjena usled upotrebe alkohola.
 
Sud  je našao da za Rikanovićevu odbranu, u kojoj je tvrdio da je Davidovićeva njega prva napala nožem, nema dokaza, pošto su veštaci utvrdili da su njegove povrede na rukama mogle nastati i samopovređivanjem i da nisu tipično odbrambene, te da Rikanović nije uspeo da objasni u kom su mu položaju bile ruke pri navodnom napadu.
 
Sud je utvrdio i da su oni bili bivši vanbračni partneri, pošto su svedoci, a i sam Rikanović, potvrdili da nisu živeli zajedno, te da se Rikanović iselio. Kako je sam ispričao Rikanović ispričao tokom suđenja, on je u pekaru u kojoj je radila njegova bivša supruga otišao da je pozove na ručak, a kako je sudija rekao, to odbijanje bio je jedan od razloga da je liši života.
 
"On nije sporio da joj je naneo povrede nožem, bio je pod uticajem alkohola, ali je imao direktan umišljaj, bio je svestan i hteo je to da učini", rekao je sudija Kalajdžija.
 
On je ženu ubio nanevši joj dve rane na vratu i dve ubodne rane u stomak. Rikanović na ovu presudu ima pravo žalbe.
 
Detaljnije čitajte OVDE.
  • Futog

    23.03.2018 14:36
    Www
    Puno ako je Zabac dobio nanogicu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".