Sahranjen pilot Vojske Srbije major Robert Kaloci

Major Vojske Srbije Robert Kaloci (48), koji je u sredu poginuo u udesu školsko-borbenog aviona Supergaleb G-4, sahranjen je danas na Velikom katoličkom groblju u rodnom Somboru, uz vojne počasti.
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, pre sahrane održana je komemoracija u Narodnom pozorištu u Somboru.
 
Opraštajući se od kolege pilota, komandant Centra za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra potpukovnik Zoran Lunić rekao je da je major Kaloci bio veliki čovek. "Odleteo je u stroj večne nebeske eskadrile vazduhoplovaca, ovenčane slavom i čašću profesije da večno živi", rekao je potpukovnik Lunić.
 
U ime pilotske klase majora Kalocija, govorio je njegov klasić i prijatelj Vladimir Nikolić. "Prijatelju, klaso, neću ti se obraćati s onim šablonskim rečima o zemlji. Tvoj izbor i tvoja sreća su bili i ostali nebo. Neka ti je plavo nebo prijatelju", rekao je Nikolić.
 
Prisutnima na komemorativnom skupu prikazan je i kratki film o majoru Kalociju. Osim članova porodice, prijatelja i kolega nastradalog pilota, sahrani i komemoraciji su prisustvovali i izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Ranko Živak i pripadnici Ministarstva odbrane i VS.
 
Major Robert Kaloci obavljao je dužnost opitnog pilota u Centru za letna ispitivanja Tehničkog opitnog centra.
 
Bio je oženjen i otac jednog deteta.
  • СРБ

    14.04.2018 11:11
    Овакве ствари се свуда дешавају, нажалост. Сваки други дан по једна или две вести о паду и много квалитетнијих авиона. Почивај у миру, војниче.
  • Teror u

    13.04.2018 22:18
    smrdistanu
    Da li ce neko u ovoj smrdljivoj rupi da odgovara za neispravnost letelice ?
  • Djuro

    13.04.2018 19:06
    HVALA TI
    HVALA TI! NEKA TI JE LAKA ZEMLJA JUNAČE, ROBERTU KALOCI!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".