Zrenjanin: I dalje nema zdrave vode, privatni investitor uzima 4.500 evra dnevno

Potpredsednik Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić zatražio je danas da se utvrdi ko je odgovoran jer građani Zrenjanina, i pored obećanja premijerke Ane Brnabić, još nemaju zdravu pijaću vodu, a privatni investitor svakog dana naplaćuje 4.500 evra penala dok postrojenje za prečišćavanje vode ne počne da radi.
"Postrojenje je izgradila navodno italijanska firma ’Zilio grup’, a u APR-u se vode srpski vlasnici. Sada bi Grad Zrenjanin toj firmi neposrednom pogodbom trebalo da za postrojenje plati 6,5 miliona evra ili čak osam miliona evra", rekao je Aleksić na sednici Skupštine Srbije.
 
Aleksić je rekao da su građani Zrenjanina prinuđeni protestuju jer svakog dana moraju da kupuju pijaću vodu u flašama za sebe i svoju decu. On je podsetio da je Ana Brnabić 30. januara rekla da je Zrenjanin "na korak do zdrave pijaće vode" i da je 2015. godine je pompezno najavljeno da će taj problem biti rešen tako što će izvesni privatni investitor uložiti pare iz svog džepa, a građani Zrenjanina dobiti pijaću vodu već 2016. godine.
 
"Građani Zrenjanina do danas nemaju zdravu pijaću vodu. To pokazuje neodgovorno ponašanje i igranje sa državom i građanima, njihovim zdravljem i novcem. Sve što se dogadjalo u tom procesu pokazuje svu nesposobnost aktuelne vlasti u Srbiji, nesposobnost lokalnih vlasti i pokrajinske vlasti", rekao je Aleksić.
 
Aleksić je naveo da je dogovoreno da postrojenje privatnog investitora prečišćava vodu i prodaje je zrenjaninskom vodovodu za 0,28 centi, koji će je dalje distribuirati gradjanima, ali da je su  Ministarstvo zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo odbili da izdaju dozvolu za rad postrojenja, jer je to u suprotnosti za Zakonom o komunalnim delatnostima. "Pitam premijerku ko će snositi odgovornost za nepoštovanje zakona? Kako je moguće da jedna država sebi to dozvoli? Ovo će biti još jedan od tajnih ugovora, koji su praksa aktuelne vlasti, poput koncesije za aerodrom ’Nikola Tesla’ i Beograda na vodi", rekao je Aleksić.  
 
Aleksić je istakao da Ana Brnabić duguje odgovor gradjanima Zrenjanina kojima je 30. januara rekla da će problem biti rešen. "Ili će biti uvedene privremene mere gradskoj vlasti Zrenjanina ako je ona odgovorna ili mora biti kažnjen neko iz Ministarstva građevinarstva ili neko iz Ministarstva zdravlja i pokrajinske vlasti", rekao je Aleksić.
  • zrenjaninac

    19.04.2018 08:23
    Nema nikakvih italijana, kao što nema ni arapa... samo pranje para ljudi bliskih vlasti.
  • ISTINITI

    18.04.2018 23:55
    E, moji petrogradjani
    Dok Vas dragi moji Zrenjaninci ove naprdnjacke zamlate na vlasti zamajavaju sa Petrogradom Vi ni vode nemate.Ma, bitno je kako se zovete. Usrane motke pa po naprdnjacima.
  • Osoba M

    18.04.2018 08:36
    Isplanirali su da 'Petrovgrad' dobije vodu, a ne Zrenjanin, pa sad treba vremena da isprave papirologiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".