Pančevo: Radnici Rafinerije nisu otrovani

Ministar energetike Aleksandar Antić kaže da je medicinskim pregledima utvrđeno da nije došlo do trovanja radnika NIS-a u Rafineriji nafte u Pančevu.
Antić je rekao da su radnici bili izloženi snažnom neprijatnom mirisu prilikom kvara na jednom od postrojenja. Taj miris je kod njih izazvao mučninu.
 
"Pre više od nedelju dana je došlo do poremećaja u proizvodnji na jednom segmentu rafinerijskog postrojenja koji je u jednom trenutku bio ugašen i sada je proces restartovanja u toku", rekao je Antić.
 
Kako je naveo, paralelno sa tim na susednom gradilištu u okviru rafinerije, gde se gradi postrojenje za duboku preradu, jedan broj radnika se požalio na određene probleme, a na teren su izašli svi nadležni državni organi, od pokrajinskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Inspekcije rada i ostalih.
 
"Detektovano je da se ti ljudi žale na određene simptome i medicinskim pregledima je utvrđeno da nije došlo do trovanja, ali da su po svemu sudeći bili izloženi snažnom neprijatnom mirisu koji je kod njih izazvao mučninu. Nisu zadržani na lečenju, već je nekoliko njih u jednom periodu zadržano u medicinskim ustanovama da bi se izvršilo dijagnostikovanje, ali su vraćeni svojim kućama i redovnim aktivnostima", kazao je on.
 
Antić je dodao da nadležni organi prate taj slučaj i da će javnost biti obaveštena.
  • Vlada

    25.04.2018 15:45
    sve je jasno: dva put ništa je ništa - crva nije ni bilo!
  • uvlakaci

    24.04.2018 19:44
    Ocekivano saopstenje od arogantnih Rusa i nasih uvlakaca .
  • Laloš

    24.04.2018 17:49
    Na kraju će ih ubediti da im je pozlilo od čistog planinskog vazduha na koji se nisu navikli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".