Sombor: Vanredna sednica Skupštine fabrike Sunce zakazana za 24. maj

Vanredna sednica Skupštine fabrike Sunce zakazana je za 24. maj, prenosi portal SOinfo.rs.

Kako je objavljeno na sajtu Beogradske berze, zasedanje u prostorijama društva (Uljara) počeće u 11 časova.

Dnevni red će činiti pet tačaka, a najbitnija će biti poslednja - donošenje odluke o prinudnom otkupu akcija Akcionarskog društva Sunce, čime će praktično, Komak-pan iz Pančeva postati apsolutni vlasnik Fabrike ulja i biljnih masti Sunce Sombor. Akcionari koji do sada nisu prodali akcije, kako ne bi izgubili pravo da naplate svoj udeo u vlasništvu preduzeća, moraju najkasnije do održavanja Skupštine preduzeća dostaviti potvrdu nesaglasnog akcionara. Soinfo podseća da im ta potvrda garantuje da će u prinudnom otkupu akcija biti isplaćeni u skladu sa zakonom koji kaže da je vrednost akcije najviša od sledećih vrednosti akcija: knjigovodstvena vrednost i procenjena vrednost. Formular potvrde bi trebalo da bude prosleđen uz poziv za skupštinu, a morao bi biti dostupan i u sedištvu društva.

Preduzeće Komak-pan iz Pančeva, koje nakon kupovine udela Akcionarskog fonda poseduje 91,24 odsto akcija, predočilo je da će svim akcionarima koji su prihvatili prethodnu ponudu isplatiti dodatnih 862,98 dinara na ime razlike u ceni. Cena akcije Sunca u ponudi za pruzimanje koštala je 3.717 dinara, dok je akcija iz "državnog paketa" plaćana 4.580 dinara.

  • Prevaren

    24.01.2019 14:28
    A, gde je naših 50€ po godini staža, koje ste navodno poklonili somborskoj bolnici. Proverićemo, jer nijedan zločin ne zastareva.Neće ići to tako lako gospodo tajkuni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".