Miroviću uručen scenario za igrani film i seriju o prisajedinjenju Vojvodine

Predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću uručen je danas scenario za igrani film i seriju o prisajedinjenju Vojvodine Kraljevini Srbiji, koji je potpisao pisac, scenarista i dramaturg Milovan Vitezović.
Ideja scenariste je da se kroz život i delo Svetozara Miletića, a kroz njegova sećanja, prikaže ta epoha.
 
Mirović je istakao da je potrebno ovaj jubilej dostojno obeležiti, osvetliti ga iz svih uglova i njegov značaj približiti novim generacijama.
 
Snimanje filma započeće u drugoj polovini ove godine a biće finansirano sredstvima Pokrajinske vlade i Ministarstva kulture i informisanja preko Filmskog centra Srbije.
  • Vojvodjanin

    11.05.2018 10:16
    Zeznuli nas Juznoafrikanci
    Predlozio bih ime "Placi voljena zemljo", ali na zalost Juznoafrikanci su vec snimili film sa tim naslovom.
  • ex chapman

    10.05.2018 09:06
    dodatak
    zaboravio sam da se javno zapitam - zašto je MIROVIĆU uručen scenario? kakve on veze ima sa dramaturgijom? on je pesnik koliko sam ja čuo! e, da neće on da prepeva taj scenario u epskom desetercu pa da ga pevaju guslari po trgovima, pijacama i ispred crkve? odlična ideja - bar nećemo bacati pare na snimanje još jednog "patriotskog" filma koji će biti toliko loš da će ga pljuvati i oni što su ga pravili
    [buahahahaha!]
  • /

    09.05.2018 23:41
    /
    ovo ce biti na 'istorijskim' cinjenicama kao nemanjici.
    posto su oni fikcija kao ratovi zvezda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.