Zrenjanin: Protivgradnih raketa u Banatu više nego prošle godine

Stanje protivgradne zaštite na području Banata ove godine bolje je nego prošle, u funkciji je 120 lansirnih stanica, ali još uvek dvadesetak stanica ne radi.

Načelnik Centra odbrane od grada u Republičkom hidrometeorološkom zavodu Zoran Babić kaže ističe da su strelci nezadovoljni nadoknadom, koja iznosi 4.000 dinara mesečno, a isplaćuje se za šest sezonskih meseci. Da podsetimo, protivgradna zaštita je pre neku godinu opet vraćena u nadležnost Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

"Može se reći da smo spremno startovali sezonu na banatskom području. A na području Vojvodine najbolja je situacija i sa snabdevenošću protivgradnim raketama. U Srbiji, na primer, prosek na startu sezone bio je 10 raketa po lansirnom mestu, što je samo dve rakete manje od idealnog. Na području Vojvodine je prosek bolji, zahvaljujući i činjenici da se lokalne samouprave uključuju u nabavku raketa", pojašnjava Babić, koji pohvalno govori o angažovanju Kikinde i Vršca prilikom nabavke raketa. Dosta lokalnih samouprava uključuje se i kroz dodatne nadoknade strelcima.

Protivgradna odbrana već je dejstvovala u dva navrata na području srednjeg Banata, početkom maja potrošeno je 38 raketa, i, prema rečima Babića, nije bilo veće štete.

Kao izuzetno važan događaj za Vojvodinu sagovornik portala Zrenjaninski.com ističe činjenicu da se od prošle godine u saradnju uključio Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu.

"Za nabavku protivgradnih raketa prošle godine obezbedili su 24 miliona dinara, a ove sezone dvadeset. To će biti dovoljno za oko 1.200 raketa, a polovinu smo već dobili", napominje Babić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.