FOTO: Zaplenjen autobus krcat džakovima odeće kopija poznatih brendova

Carinici su u subotu, 12. maja u Subotici u jednom autobusu zaplenili preko 32.000 tekstilnih proizvoda za koje se sumnja da krše pravo intelektualne svojine.
Prekršaj je otkriven u autobusu novopazarskih registarskih oznaka koji je od tog grada do Subotice vozio 61-godišnji Novopazarac.
 
Već na prvi pogled carinici su uočili da se u autobusu nalazi toliko crnih džakova punih robe, kao da se radi o šleperu, a ne o autobusu koji je prevozio svega osam putnika. Upravo je zbog toga i usmeren u skladište radi detaljne kontrole.
 
Tokom pregleda carinici su videli da se u srednjem i zadnjem njegovom delu, između sedišta, ali i u prtljažniku nalazi toliko crnih vreća da nije bilo moguće sakriti ih.
 
Kompletnim istovarom ove gomile džakova ustanovljeno je da se u njima nalazi velika količina garderobe raznih poznatih brendova za koje se sumnja da su krivotvoreni.
 
Reč je o neverovatnih skoro 32.500 komada odeće, i to majica, farmerki, trenerki, šortseva, bermuda, helanki, čarapa i raznih drugih artikala sa potpisom "adidas", "najk", "armani", "polo" i drugih brendova.
 
Najviše je bilo ženskih čarapa – hrpa od skoro 13.500 pari, zatim muških "najk", "adidas" i "tomi hilfiger" – impozantnih gotovo 8.500 pari, skoro 3.000 šortseva "puma", "najk", "napapiri", nešto više od 1.500 pari muških bermuda "polo", "armani", "tomi hilfiger", više od 1.000 ženskih kompleta šortseva i majica "najk" i "adidas", oko 1.000 muških kompleta trenerki "najk" i "adidas" i druge garderobe.
 
Prema rečima vozača autobusa, on je samo prevozio robu za različite vlasnike, ali će mu ipak, pored tovara, privremeno biti zadržan i autobus, jer vrednost garderobe prelazi trećinu njegove vrednosti.
 
Sumnja se da je roba bila namenjena prodaji na buvljaku u Subotici, a s obzirom na zbunjenost vozača kada je video carinike, čini se da je bio zatečen činjenicom da carinska kontrola ne postoji samo na graničnim prelazima, već da se redovno sprovode i kontrole u unutrašnjosti zemlje.
 
  • Vasa

    16.05.2018 09:48
    Nasi butici
    Nasi butici su takodje puni kopija. Od patika po 15-20 hiljada i odece koja kosta isto toliko, a originalima ni traga. Treba ici po buticima i kaznjavati ih za obmanu. Znaci krajnji lanac resavati pa kad nema ko da otkupi nece biti ni distributera.
  • Čučuk Stana

    15.05.2018 17:05
    @Orban
    Bravo za komentar!!
  • O sramoti

    15.05.2018 15:13
    Muka mi je od vas
    Sad će naša Carina da zaštiti svetske brendove, kako slučajno ne bi malo osiromašili.
    I dok gladan i željan svega narod ne može ni kopiju da kupi, carina se vraća carinjenu pošiljki od 1$ vrednosti, kako bi Pošti obezbedili njenih 150 dinara za nadzor otvaranja, a zatim te pare preko Pošte završile u...
    Očigledno, sama Carina krši carinske zakone koji kažu da se pošiljke do 20$ ne carine.
    Sada naručite dlaku u pismu - oni otvore, naplate PDV 1 dinar, a Pošta otme 150 dinara.
    Sramotno, i za Srbiju.
    No, potrudite se da sačuvate bogati svet i njegovu "intelektualnu svojinu".
    Ova država, sa ovim narodom - više veze nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".