Žitište: Završeni radovi na sistemu za navodnjavanje "Međa"

Preduzeće "Vode Vojvodine" završilo je radove na dvonamenskom sistemu za navodnjavanje "Međa".
Ovo su ujedno i prvi okončani radovi u Vojvodini koji se finansiraju iz programa izgradnje sistema za navodnjavanje preko Abu Dabi fonda. 
 
Dvonamenski sistem "Međa" pripada Opštini Žitište i obuhvata kanale sistema za odvodnjavanje na potezu od asfaltnog puta Srpski Itebej - Međa na severu, naselja Međa na istoku, patrolne staze na granici sa Rumunijom na jugu i granice sa katastarskom opštinom Srpski Itebej na zapadu.
 
Radovi koji su izvedeni obuhvatali su uređenje kanalske mreže, što je podrazumevalo čišćenje kanala od vegetacije, uređenje inspekcionih staza, mašinsko profilisanje kanala – izmuljenje i uređenje zemljanih deponija. Takođe, rekonstruisano je sedam propusta koji se nalaze na tri kanala i postavljene su četiri tipske cevaste ustave na bočnim kanalima.
 
Ovim radovima kanali su dovedeni u dvonamensku funkciju i mogu da snabdevaju vodom 762 hektara poljoprivrednih površina.  
 
Ukupna vrednost ovih radova je je 142.000 evra, a izvođač radova bio je VP "Srednji Banat" Zrenjanin.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.