Zmajevo: O svom trošku podigli dečje igralište

Na mestu nekadašnje divlje deponije, zahvaljujući slozi žitelja Mađarske ulice koji su sakupili novac, na periferiji Zmajeva nikao je kutak za igru dece, ali i razonodu odraslih.
"Sa tog prostora nekada se širio nesnosan smrad. Izbegavali smo da izlazimo ispred svojih kuća. Deci je bilo najteže, jer nisu imali gde da se igraju, čak ni u svom dvorištu. Nismo više mogli sve to da gledamo i trpimo“, rekao je za Dnevnik Miodrag Lugonja, jedan od organizatora ovog projekta.
 
On je naglasio da su se komšije dogovorile da svako izdvoji koliko može novca, a obratili su se i rukovodstvu Mesne zajednice, koje im je izašlo u susret.
 
"Organizovali smo više radnih akcija, izravnali teren, izgradili igralište za košarku, mali fudbal i odbojku. Postavili smo razne rekvizite za igru najmlađih, postavljen je mobilijar, uređene staze, prostor je zahvaljujući donaciji rukovodstva Mesne zajednice dobro osvetljen i sada je jedan od najomiljenijih mesta za zabavu najmlađih", ističe Lugonja.
  • Dodjoska

    09.06.2018 14:58
    Bravo :-) prvo svako da ocistimo svoje dvoriste, pa dalje u akciju. Pozdrav svim dobrim ljudima :-*
  • Novosadjan

    09.06.2018 00:02
    Sad ce lepo opstina da naplacuje ulaz za javno dobro
  • IvanNS

    08.06.2018 14:17
    Bravo.
    Bravo, bravo i bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.