Apatin: Završena izgradnja prvih jaslica

U Predškolskoj ustanovi "Pčelica" u Apatinu završena je dogradnja još 700 kvadratnih metara novog prostora za mališane jaslenog uzrasta, pa će od septembra u novoizgrađeni objekat ići 71 dete.
Apatin: Završena izgradnja prvih jaslica
Foto: Pixabay
"Predstoji opremanje enterijera i kuhinje i upravo se priprema dokumentacija za javnu nabavku za kuhinjski inventar. Dogradnja 700 kvadrata, podsećamo, počela je u oktobru 2017. i predstavlja najvažniju opštinsku investiciju vrednu oko 40 miliona dinara ostvarenu podrškom Ministarstva privrede Vlade Srbije i lokalne samouprave", objašnjava za Dnevnik direktorka "Pčelice" Biljana Mandić.
 
Investicija je značajna i zbog činjenice što u sklopu Predškolske ustanove "Pčelica" nije bilo mogućnosti za prijem dece jaslenog uzrasta, pa se može reći da je Apatin sada dobio prve jaslice.
 
"Objekat čine četiri sobe za decu, trpezarija, kuhinja i prateće  prostorije potrebne za zaposlene",istakla je Mandić. "Predviđene su četiri vaspitne grupe, podeljene u četiri radne sobe. Imaćemo dve grupe uzrasta od dve do tri godine, jednu grupu od 12 meseci do dve godine i jednu za bebe od šest meseci do godinu dana."
 
Po njenim rečima dogradnja 700 kvadrata predstavlja uspeh ostvaren za nepunih godinu, a veliki broj upisane dece jaslenog uzrasta potvrđuje da je investicija bila preko potrebna .
 
"Premda je upis završen očekujemo da se roditelji jave i u avgustu i septembru. Mesta još ima,pogotovo u seoskim vrtićima gde je svega polovina kapaciteta popunjena.Do sada je upisano 604 predškolca računajući  i mališane jaslenog uzrasta", zaključila je direktorka Predškolske ustanove "Pčelica".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.