Sombor: Solidarna pomoć za komunalce

Gradsko veće je utvrdilo Predlog odluke o prvom rebalansu budžeta Sombora za 2018. godinu, a planirani deficit rebalansa veći je od 50 miliona dinara.
Sombor: Solidarna pomoć za komunalce
Foto: 021.rs

Prema predloženom rebalansu ukupna sredstva budžeta iznose 3.247.505.778 dinara, a planirano je veće ostvarenje tekućih prihoda za 3,8 odsto, odnosno za 119 miliona u odnosu na važeću Odluku o budžetu grada, što znači da su tekući prihodi, planirani u iznosu od 2.969.000.000 dinara. Ukupni prihodi iznosiće 3.296.858.000, a rashodi 3.348.592.000 dinara. Planirano je da se budžetski deficit u iznosu od 51.734.000 dinara "pokrije" iz prenetih sredstava i sredstava ostvarenih od prodaje domaće finansijske imovine.

- Razlozi za donošenje Odluke o prvom rebalansu Odluke o budžetu grada Sombora za 2018. godinu sadržani su u potrebi da se rasporedi budžetski suficit u iznosu od 49.734.089 dinara, utvrđen Odlukom o Završnom računu budžeta grada Sombora za 2017. godinu. Osim navedenog i pojedini budžetski korisnici iskazali su potrebu za korekcijom pojedinih budžetskih stavki u važećoj Odluci o budžetu grada, a došlo je i do izmena određenih zakona i pratećih akata koji utiču na funkcionisanje celokupnog budžetskog sektora - navodi se u obrazloženju odluke, a prenosi SOinfo.rs.

Gradsko veće je prihvatilo predlog prvih izmena i dopuna programa poslovanja somborskih javnih komunalnih preduzeća u 2018. godini. Razlozi izmena programa poslovanja proističe iz potrebe revidiranja pojedinih stavki i usaglašavanja sa Odlukom o prvom rebalansu budžeta. Kod svih preduzeća program je dopunjen i iznosom za isplatu solidarne pomoći zaposlenima radi ublažavanja nepovoljnog materijalnog položaja radnika, što je utvrđeno Posebnim kolektivnim ugovorom.

Gradsko veće je odlučilo i o imovinsko-pravnim predmetima, te o naknadi štete prouzrokovane od strane napuštenih životinja. Veće je prihvatilo predlog nadležne Komisije da se naknada štete odobri 15 lica, a da se jedan zahtev odbije.

Većnici su za "Festival multikulturalnosti" odobrili 500.000 dinara, a za sufinansiranje muzičkog događaja "Koncert u šumi – simfonija ptica" izdvojilo 300.000 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina