Ravno Selo film festival od 23. do 25. juna

Drugi Ravno Selo film festival počeće u subotu, 23. juna, a glavni gosti biće glumci Miloš Biković, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Radoš Bajić i producent i distributer iz Meksika Daniel Birman Ripštajn, najavili su danas organizatori.
Ravno Selo film festival od 23. do 25. juna
Foto: Pixabay
Plaketu Zlatni klip za mladog autora i Prvi metar u selekciji kratki omladinski film dodeliće stručni žiri, dok će Zlatni klip za najbolji film i za Najbolji film filmskih radionica dodeliti žiri publike.
 
"Naši programi obuhvataju filmske radionice u kojima edukujemo mlade zainteresovane za film, većinom srednjoškolce, prikazujemo njihove amaterske školske filmove, studentske filmove i najzad dugometražne debitanske filmove. Na filmskim lekcijama imaju mogućnost da čuju savete i iskustva naših renomiranih filmskih autora, glumaca i producenata. Ravno Selo film festival zaista postaje rasadnik talenata i filmskih priča, koji će se, nadamo se, uvećavati iz godine u godinu", rekla je Nada Savić, umetnička direktorka festivala.
 
Festival će biti održan od 23. do 25. juna u Ravnom Selu i biće predstavljene četiri programske celine: Dugometražni debitanski film, Kratkometražni omladinski film, Filmske radionice i Filmske lekcije.
 
U programu Dugometražni debitanski film biće prikazano pet debitanskih ostvarenja, dok će u programu Kratkometražni omladinski film biti studentski filmovi domaćina ovog programa Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, ali i kineski filmovi projekta Looking China.
 
Program Filmske radionice omogućava mladima da tokom festivala snime tri kratka filma na izabranu temu i premijerno ih prikažu poslednje festivalske večeri. Najbolji od njih biće nagrađeni putovanjem na jedan od filmskih festivala u regionu.
 
U okviru programa Filmske lekcije održaće se dva predavanja o produkciji filmova i serija koje drži Zoran Janković, producent iz Košutnjak filma i predavanje o distribuciji koji drži Daniel Birdman Ripštajn.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina