Zrenjanin: Otvorena fabrika roletni i prozorskih dekoracija

U prisustvu ambasadora Kraljevine Belgije u Srbiji Lea D’ Aesa, gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića i drugih zvanica, svečano je otvoren proizvodni pogon belgijske kompanije "Talent 4 Blinds" (T4B), u industrijskoj zoni "Jugoistok - Ečka" u Zrenjaninu.
Nakon obilaska proizvodnih pogona i upoznavanja s procesom proizvodnje i finalnim proizvodima, gosti su prisustvovali potpisivanju ugovora o radu sa osmoro novozaposlenih radnika.
 
T4B bavi se izradom roletni i dekoracije za prozore, a proizvodnja se trenutno odvija u iznajmljenoj proizvodnoj hali preduzeća "Alpin" u zoni "Jugoistok - Ečka". Kako je rečeno, u prostoru od 1.200 kvadratnih metara i na dve proizvodne linije, zaposleno je 50 ljudi, a u planu je izgradnja potpuno novog pogona, uz proširenje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih. 
 
Nakon otvaranja pogona, u Gradskoj bašti održan je "Dan Belgije", a zatim su vlasnik grupe "Avalon and Co", kojoj pripada kompanija T4B, Patrik Verviš i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisali protokol o saradnji. Prethodno je gradonačelnik, sa zamenikom Sašom Santovcem i načelnicom Srednjebanatskog okruga Snežanom Vučurević, primio ambasadora u svom kabinetu i održao kraći sastanak.
 
Obraćajući se prisutnima nakon svečanosti u Gradskoj bašti, ambasador D’ Aes zahvalio je gradonačelniku i njegovim saradnicima na dobrodošlici. 
 
Gradonačelnik Janjić je podsetio da je i ranije najavljivao ovu investiciju.
 
"Danas je počela realizacija toga, očekujemo da se razvijaju prema planovima i zaposle 180 Zrenjaninaca. Mislim da mi dobro radimo promovišući Grad Zrenjanin kao dobro mesto za investicije. Više puta sam ponavljao da je prošle godine otvoreno preko tri hiljade novih radnih mesta u Zrenjaninu, a moram napomenuti da, i to samo ono što je ugovoreno i što je izvesno, biće još preko 1.500 novih radnih mesta u našem gradu, što je svakako sjajna vest", kazao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.
  • Frizureze

    28.07.2018 19:00
    SNS
    Nema momka ni mladica bez Aleksandra i Andreja Vucica!!! Svom snagom u reforme
  • Pawlle

    03.07.2018 06:00
    Da li se i ovaj spremao 45 dana da otvori fabriku?
  • saruman

    02.07.2018 07:42
    Naziv belgijske firme sve govori.....slepci oni koji su došli, slepci mi koji smo ih primili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina