Kikinda: Uhapšeni zbog sumnje da su opasnim materijama zagadili životnu sredinu

Zbog sumnje da su unošenjem opasnih materija u Srbiju zagadili životnu sredinu policija je u Kikindi uhapsila B. M. (43) iz Požarevca i G. K. (52) iz Beograda.
Kikinda: Uhapšeni zbog sumnje da su opasnim materijama zagadili životnu sredinu
Foto: Pixabay
Oni se terete i za nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
"Oni se sumnjiče da su, kao odgovorna lica u privrednom društvu FCC EKO omogućili protivzakonito skladištenje i odlaganje opasnih materija na više lokacija u sklopu regionalne deponije na teritoriji Kikinde", navode u MUP-u.
 
Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.
 
Podsetimo, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine zabranila je prošle godine ovoj kompaniji rad s mobilnim postrojenjima za tretman opasnog otpada na lokaciji deponije u Kikindi. To je učinjeno pošto su prethodno utvrđeni propusti prilikom vanrednog inspekcijskog nadzora. 
 
Republička inspekcija je donela rešenje kojim se preduzeću FCC EKO zabranjuje rad na deponiji u Kikindi, pošto je u vanrednoj inspekcijskoj kontroli utvrđeno da posao obavlja suprotno uslovima propisanim dozvolom za tretman opasnog otpada u mobilnom postrojenju, koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, preneo je Tanjug prošle godine.
  • stasa

    04.07.2018 16:52
    Zena iz Kikinde mi pricala prosle godine kako svakog dana defiluju kamioni iz Vince i nose nesto na deponiju. I onda nam puna usta NATO-a....ma kakav NATO....on je "nadlezan"za zemljiste na Kosovu...za sve ostalo su nadlezni lokalni serifi.
  • Tužno

    04.07.2018 16:31
    Više nego tužno
    Davno, pre petnaestak godina sam govorio da će se ovo događati, poznajući ovaj narod.
    Ugledni građani, zakupiće zemlju i podići hale u selima, uz obećanja o zapošljavanju.
    Naravno, zaposliće samo čuvare koji će biti svedoci istovara buradi - "za potrebe magacioniranja".
    Otrov će se uvoziti, pojedinci će biti investitori - "Snašao se!"...
    Svoju decu će poslati negde tamo, ispod duge...
    Nema više onog naroda u koji se kunete.
    Sad su ostali samo "svoji na svome".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina