Novi Bečej: Bira se novi Dan opštine, grb i zastava

Opštinsko veće Novog Bečeja donelo je odluku o izradi grba i zastave te opštine, kao i o određivanju datuma koji bi se obeležavao kao Dan opštine.

Predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović naveo je da je, uzevši u obzir promene Zakona o lokalnoj samoupravi, sada pravi trenutak za ovako nešto.

- S obzirom na to da je opština obavezna da promeni svoj statut, ovo je prilika da se utvrdi grb i zastava Opštine Novi Bečej, budući da smo sve do sada, na neki način, zloupotrebljavali grb Mesne zajednice Novi Bečej, a nikada ga nismo zvanično usvojili. Opština nema svoj grb i mislim da je sad vreme da ga dobije - rekao je Maksimović, dodavši da je učešće javnosti u postupku izrade grba i zastave izuzetno bitno, kako putem javnih rasprava, tako i putem društevnih mreža.

Poral webinfo.rs navodi da će celokupan postupak utvrđivanja ova tri bitna elementa identiteta lokalne zajednice sprovoditi petočlana komisija, koja će raspisati javni konkurs za odabir idejnog rešenja za grb i zastavu.

  • Novobečejka

    06.07.2018 13:09
    grb
    A na grbu Rada Kempela
  • Vlada

    06.07.2018 12:22
    Da pogađam...
    Dan opštine - vođin rođendan.
    Grb opštine - dvoglava braća sa visokoletačkim raširenim krilima.
    Zastava opštine - Crveno-plava, napredna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.