Pančevo: Radnici Azotare u ponedeljak u štrajku zbog stečaja

Predsednik Samostalnog sindikata u pančevačkoj fabrici mineralnih đubriva Azotara Gradiša Živanović rekao je danas da će u ponedeljak, 16. jula radnici započeti štrajk u krugu fabrike, zbog toga što je uveden stečaj.
On je Rekao da su radnici obavestili nadležne u Ministarstvu privrede Srbije, gde je danas zasedala radna grupa zadužena za tu fabriku, da ne žele da se fabrika proda, već hoće da rade. "Od pre nekoliko dana od kada je objavljena odluka o stečaju pogoni su skoro prestali da rade", rekao je Živanović.
 
Dodao je da su se radnici i danas spontano okupili ispred Ministarstva privrede, nezadovoljni uvođenjem stečaja i najavm da će se fabrika prodavati u delovima kao imovina.
 
Taj sindikat je pre dva dana uputio pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i pokrajinskoj vlasti sa zahtevom da se "iznađe drugo rešenje jer radnici hoće da rade". Živanović je ranije rekao da mu nije jasno zašto je doneta odluka u stečaju kada je fabrika investirala oko 20 miliona evra u izgradnju novog pogona za proizvodnju đubriva.
 
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je posle uvođenja stečaja da fabrika i pored svih pokušaja da se poveća efikasnost i smanje troškovi ulaznih sirovina, ne uspeva da ostvari pozitivne rezultate. Fabrika zapošljava oko 900 radnika kojima je ponuđena otpremnina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.