Zrenjanin: "Luksol" ponovo radi

Nakon brojnih poslovnih problema koji su pre više godina rezultirali štrajkom radnika i obustavom proizvodnje, zatim uvođenjem stečaja, a onda i prodajom pogona, u hemijskoj industriji "Luksol" ponovo se proizvodi.
Zrenjanin: "Luksol" ponovo radi
Foto: Pixabay
Kako piše Dnevnik, iz pogona te nekada čuvene kompanije ponovo izlaze "helenton" šamponi, balzami, boje i gelovi za  kosu, sapuni i drugi proizvodi.
 
Proizvodnja je obnovljena nakon što je fabriku, posle niza bezuspešnih pokušaja prodaje, kupio zrenjaninski privrednik, vlasnik preduzeža "Raca", koji nije želeo da komentariše obnavljanje proizvodnje, tako da se još uvek ne zna koliko radnika je angažovano i kakvi su planovi za naredni period.
 
Stečajni postupak u "Luksolu" uveden je krajem 2011. godine, nakon brojnih poslovnih problema. Po podacima Narodne banke Srbije, "Luksol" je u to vreme bio u blokadi zbog 129,2 miliona dinara, a svoje obaveze nije uredno izmirivao još od novembra 2010. godine. Fabrika je, između ostalog, bila dužna plate radnicima i državi na ime poreza.
 
Neko vreme proizvodni pogoni su bili dati u zakup jednom novosadskom preduzeću.
  • deo demosa

    22.07.2018 14:55
    go gay
    go gay je bio lak za kosu, a sampon protiv peruti, i dan danas zakon za sve ostale se zvao prilicno primereno: antiperutin i preporucujem ga svima.
  • Jova

    21.07.2018 01:03
    Nekada su proizvodili šampon protiv peruti , pakovanje u tubi, koji se zvao "Go Gay".
    Živa istina !
  • Aradjanka

    20.07.2018 21:25
    Nezamenljiv Top
    Najvise se radujem balsamu Top za kosu!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.