Kovačica: Fabrika vode počela da radi

Fabrika vode u Kovačici počela je sa radom i isporukom vode korisnicima.
Kovačica: Fabrika vode počela da radi
Foto: Pixabay
Izgradnja je trajala dve godine, a do sada je utrošeno više od 82 miliona dinara, od čega je iz budžeta opštine obezbeđeno 30, iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine 41,2 miliona, a preostali deo iz sopstvenih sredstava JKP "Elan".
 
Izgradnja Fabrike vode u Kovačici nije značajna samo za žitelje ovog mesta, već i za druga mesta opštine, kao što su Idvor, Crepaja i Debeljača, gde takođe ima problema sa snabdevanjem pijaćom vodom.
 
Otklanjanjem kalcijuma pomoću jonoizmenjivača, dobijena je mekša voda, pa je tako sada voda iz česmi u Kovačici kvaliteta kakav zahteva Pravilnik o higijenskoj ispravnosti i kvalitetu vode za piće.
  • ferenc

    12.11.2019 20:10
    voda iz vodovoda
    Sramota za zemlu i sve kojisu ukljuceni u ove malverzacije.
  • Zlaja

    30.07.2018 00:03
    @Dragana
    Instalirajte RO filter (reversnu osmozu), za svaki slučaj.
  • Dragana

    20.07.2018 18:26
    Lepa vest? Da li se ovim uklanjaju i teski metali ili samo kalcijum?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.