Do kraja avgusta gotovi radovi na kanalskoj mreži u Vojvodini

Svi radovi iz programa sufinansiranja započeti sredinom prošle godine, a koji koštaju preko 900 miliona dinara, trebalo bi da budu završeni do kraja avgusta.
Kako navode "Vode Vojvodine", najviše novca, oko 413 miliona dinara uloženo je u sisteme za odvodnjavanje na području Bačke, na području Banata izvode se radovi vredni oko 400 miliona, dok radovi u Sremu koštaju oko 104 miliona dinara. 
 
"Zahvaljujući zajedničkim ulaganjima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo i lokalnih samouprava, za uređenje i čišćenje kanalske mreže na području Vojvodine, samo u proteklih pet godina uloženo je više od 4,5 milijardi dinara. Radovi koji se izvode na kanalskoj mreži na području gotovo svih vojvođanskih gradova i opština poboljšavaju funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečavaju zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu", navode u ovom vodoprivrednom preduzeću. 
 
Dodatna sredstva iz programa sufinansiranja omogućavaju da se godišnje u proseku očisti između 2.500 i 3.000 kilometara kanalske mreže. Kanalska mreža koju održavaju "Vode Vojvodine" dugačka je gotovo 22.000 kilometara.
  • gari

    24.07.2018 13:50
    vazan posao je odradjen, e sad cemu pljuvanje i negativnosti...uostalom prijatno
  • Del Potro

    23.07.2018 20:02
    Procenat
    Koliko je tek para zavrsilo tamo gde ne treba...
  • kanali

    23.07.2018 18:45
    napravili
    vojvodinu,tudju muku zapustaju djabolebarosi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".