"Bebac" pisao Miroviću: Doveli ste u pitanje novac namenjen za treće dete

Roditeljski portal Bebac pitao je predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića na šta će biti utrošen novac koji je bio opredeljen kao naknada za treće dete u Vojvodini, pomoć koju je Pokrajina 18. jula zvanično ukinula.
"Bebac" pisao Miroviću: Doveli ste u pitanje novac namenjen za treće dete
Foto: Pixabay
Navode da odluku o ukidanju novčane pomoći za treće dete smatraju "izrazito bahatom i neodgovornom", postavljajući pitanje: "Zašto Vam deca nisu prioritet?"
 
"Odluka Vaše vlade je na više nivoa neopravdana. Pre svega, primena odluke je retroaktivna, zbog čega ste porodice koje imaju treće dete ostavili bez 12.000 dinara, iako su to pravo stekli i već počeli da ga ostvaruju. Osim što ste porodice prevarili, doveli ste u pitanje i novac koji je godišnjim budžetom Vojvodine već bio raspoređen za ove namene, što nameće pitanje - na šta će on biti utrošen. Opravdanje za ukidanje novčane pomoći od AP Vojvodine, da će porodice koje dobiju treće dete sada na nivou cele države novim Zakonom dobijati 12.000 dinara, te da 'neće biti na gubitku', takođe ne stoji, jer je do ukidanja jedna vojvođanska porodica mogla da dobija 24.000 dinara mesečno tokom prve dve godine detetovog života", stoji u pismu portala Bebac.
 
Bebac podseća da neke porodice u Srbiji dobijaju pomoć takođe s više nivoa istovremeno - od republike, grada i gradske opštine, te je u tom smislu, "izjadnačavanje sa ostalima" takođe neopravdano.
 
"Vojvodina već decenijama unazad slovi za region u kojem se beleži negativni prirodni priraštaj. U zemlji u kojoj su plate male i nedovoljne za podizanje i odgajanje čak i jednog deteta, u kojoj nas je svakim danom sve manje, Vi svesno i bezobzirno ukidate i ono malo na šta su hrabre porodice, koje su se odvažile da imaju više dece, stekle pravo. Stoga apelujemo da vratite porodicama i majkama u Vojvodini ono na šta su već stekli pravo - jer su nama deca na prvom mestu", zaključuje Bebac.
 
Više o ukidanju pokrajinske pomoći za treće dete čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Nemanja.

    03.08.2018 12:51
    kimi????
    Decko ti ocigledno imas neki problem!!!!???Hoces reci da su Svedska,Norveska i npr Nemacka zemlje u kojima ljudi nemaju para da gaje decu pa im drzava do 18 godine uplacuje sredstva i to ne mala!?Okreni se malo oko sebe pa vidi kako se to radi u UREDJENIM drzavama!Svaka drzava koja ima OGROMAN,ali OGROMAN problem sa natalitetom treba da ga poboljsa sa podsticajnim merema medju kojima su i finasijske mere.Meni bi bilo glupo da ostavim uopste komentar poput tvog.Zalosno. *kimi*
  • @Tja

    02.08.2018 14:16
    Da, nije vazno. Kad mi se uzme moje, svejedno mi je kome ide. Potpuno mi jednako smeta da ode u neciju "fondaciju" ili lanac stanova u Bugarskoj koji "ne postoji", ili na izdrzavanje parazita od roditelja parazita. Ustvari, vise mi smeta ovo drugo zbog licemerja, jer se uvija u plast dobrocinstva i opsteg dobra. Ne, tvoj socijalni slucaj nije nicije opste dobro.
  • JS

    02.08.2018 14:09
    Nepravda
    I tako za cas odose u zaborav ostecene majke od cije su plate oduzeli deo jer je tamo neko zloupotrebljavao njihove rupe u zakonu.. Uzalud zene u ovoj zemlji pokusavaju da budu i uspesne i majke. Sad ako se rese na potomstvo ukinuce im deo plate a nece im dati ni tih socijalnih 12k. Dupli gubitak, ali sto bi se iko zalio zbog toga.. Neko ko ima toliku platu nije socijala, ali zato placa doprinose da bi se ista ta socijala isplacivala a onda kada je toj majci potrebna pomoc da se izbori za svoja prava niko se ne buni...

    Tu se bunite zato sto Vam neko ne daje vise nego sto zasluzujete a nekima uzimaju i ono sto su posteno zaradili. Ali za to nema ko da se buni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.