Starčevo: Jubilarni Ex Yu rock fest tokom vikenda, nastupaju Kerber i Vlada Džet

Deseti Ex Yu rock fest održaće se ovog vikenda, 11. i 12. avgusta, u Starčevu kod Pančeva.
Ove godine publiku će zabaviti Kerber i radijska legenda "Dvestadvojke", ali i jedan od pionira domaćeg rokenrola, Vlada Janković Džet sa svojim bendom. Tu su i sastavi poput Vesele osamdesete, Rezervni plan i drugi.
 
Pošto je ovogodišnji Ex Yu rock fest posvećen i obeležavanju pola veka rokenrola u Starčevu, pre početka zvaničnog programa na Trgu neolita će nastupiti starčevački muzičari svih generacija. 
 
Prve večeri festivala, u subotu 11. avgusta, nastupiće Vlada Džet. Kako kaže, sa ovom manifestacijom je sarađivao kao voditelj, a sada konačno ima priliku da dovede svoj bend na svirku.
 
"Imamo pojačanje u bendu, Borka Mitića, gitaristu koji je petnaestak godina svirao u Kanadi. On je Satrijani vrsta gitariste, ali sam ga pripitomio da svira kod mene. Dečko stvarno odlično svira gitaru", poručuje Vlada Džet.
 
Druge večeri festivala nastupa "Kerber". Frontmen niškog sastava, Goran Šepa Gale kaže da je bend počastvovan što će svirati pred publikom u Starčevu.
 
"Možete očekivati bend koji je potpuno usviran, usviraniji neko kad smo bili mlađi. Moj je stav da životno iskustvo mora kroz muziku da izađe u nešto mnogo veće nego što je puka zabava. Kompletni smo, jedva čekamo da se vidimo", kaže Gale.
 
Starčevo ima dugu istoriju kada je u pitanju rokenrol muzika. Već 1966. godine pojavili su se prvi gitarski zvuci i rifovi, a bavljenje muzikom uzima maha od 1968. godine kada istupa grupa Bloody Flash. Tradiciju rokenrola u ovom mestu su kroz decenije nosili Sudar, Grom, Aleluja, Arsenik, Partizani, MLO, Kreativni nered i drugi.
 
Ulaz na festival je besplatan za sve posetioce.
  • markoni

    11.08.2018 17:26
    @Klea
    Od SFRJ je preživelo ono najgore - ex you rock!!
  • Deks

    11.08.2018 14:08
    Lepo je što postoje festivali rock muzike u Vojvodini ali nije lepo što istovremeno nema niti jednog festivala šansone ili festivala pop muzike. Doduše znam da postoje neki takvi festivali koje organizuju pojedini "Saveti nacionalnih manjina" ali su oni lokalnog karaktera i marginalizovani su u smislu da o njima nikada nećete naći ništa u glavnim vojvođanskim medijima. A pop muzika i šansona bi po svom značaju za kulturu i umetnost trebalo da budu prioriteti kulturnog razvoja svakog civilizovanog društva.
  • Klea

    07.08.2018 23:58
    YU rock: dokaz da ima gore i od narodnjaka..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".