Vrbas: Uprkos većoj potrošnji, snabdevanje vodom stabilno

Vodosnabdevanje na području opštine Vrbas je stabilno, bez obzira na visoke temperature i očekivani porast potrošnje vode.
Potrošnja vode premašuje 15 do 20 odsto uobičajenog proseka, što pokazuje da "Vodovod i kanalizacija" ima bezbedan i uređen sistem snabdevanja vodom. 
 
"Sva bunarska polja koja su u sistemu vodosnabdevanja su u funkciji i aktivna su, tako da ne očekujemo da imamo problema u narednom periodu", objašnjava rukovodilac "Vodovoda i kanalizacije" Miroslav Fejsa. 
 
Za ovakvo stanje, kako kaže Fejsa, zaslužne su atmosferske padavine koje su bile obilne u poslednja dva meseca, ali i sistem daljinskog nadzora koji se kontinuirano unapređuje.  
 
"Zahvaljujući uređajima za praćenje potrošnje vode, pojedinim potrošačima sugerisali smo da imaju neracionalnu potrošnju i uspeli smo da sprečimo nekontrolisano oticanje vode", rekao je Fejsa. 
 
Ovog leta ne postoji ni problem sa smanjenjem pritiska, jer je, podsećaju u nadležnoj poslovnoj jedinici JKP "Komunalac", prošle godine rekonstruisan deo vodovodne mreže u Ulicama Jožefa Pehana i Save Kovačevića.
  • Limanac

    14.08.2018 11:32
    @Zivan

    Žitelji Vrbasa piju vodu iz arteških bunara, koji povlače vodu sa dubine od preko 120 metara.
    Voda je mnogo bolja nego u NS i nema boju, miris i ukus.
    Sami žitelji vodu kanala zagađuju taman koliko i građani NS vodu u Dunavu.
    To znači da se kanalizacija u oba slučaja prazni direktno u vodotok.
    Međutim, industrija Crvenke, Kule i Vrbasa užasno zagađuje kanal, pogotovu jer su kazne smešne, a vlasnici fabrika (gospodin Kole i gospodin Peconi) su glavni donatori vladajuće stranke, tako da će se postojeće stanje sigurno nastaviti.
  • Zivan

    14.08.2018 06:44
    Žitelji i Vrbasa i Bačkog Dobrog Polja su veliki zagađivači vode, pa nisu retka mišljenja da je onda logično da i oni piju vodu slabijeg kvaliteta, pomalo i zamirisanu...
  • Tdz

    13.08.2018 14:06
    Mozda u Vrbasu
    U Vrbasu se mozda obavlja ne ometano ali zato u Backom Dobrom Polju ljudi ne mogu da se istusiraju jer nema pritiska.
    A da ne kazem koliko voda smrdi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.