FOTO: Kod Zrenjanina zaplenjeno 135 kilograma švercovane hrane

Carinici su u nedelju, 12. avgusta u kontroli u blizini Zrenjanina zaplenili preko 135 kilograma različitih prehrambenih proizvoda bez potrebne dokumentacije i dokaza o plaćenim carinskim dažbinama.
Prekršaj je otkriven kada su u ranim jutarnjim časovima, tokom kontrole, carinici na lokalnoj pijaci zatekli državljanina Srbije, mađarskog porekla, kako iz "opela" vadi kese crne boje. Pregledom pomenutih kesa službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašli su robu stranog porekla - prehrambene proizvode, za koju 50-godišnjak nije imao dokumentaciju, kao ni dokaz o plaćenim carinskim dažbinama.
 
Pored robe zaplenjene na licu mesta, na osnovu izjave vlasnika da sporne proizvode poseduje i u svojoj kući, carinici su njenim pregledom u dvorištu pronašli robu istog porekla, koja je zadržana do okončanja prekršajnog postupka.
 
 
Tom prilikom otkriveno je približno 1.600 pakovanja kafe različitih proizvođača, oko 40 paketa testenine, zatim mesni i mlečni proizvodi, kao i preko 130 artikala čokolade i raznih slatkiša. 
 
Hrana koja se na ovaj način nađe na tržištu može biti opasna po ljudsko zdravlje jer nije prošla adekvatne inspekcijske kontrole.
  • Ferenc

    15.08.2018 09:28
    Mizerno
    Čuj, može biti opasan po zdravlje ljudi, pošto hrana nije pregledana. A da li pseća hrana koju nazivate mesom, uveženo iz Nemačke , pregledana?
  • Eee

    15.08.2018 09:03
    Covek mora da prezivi, nie prodaje drogu! Udri Srbijo samo po narodu a ovi sto milione kradu ne diraj ! Sramota
  • Hm

    15.08.2018 02:15
    Ova vest liči na onu kad komunalci tuku bakice što prodaju hekleraj, šverc droga, oružje, narkotici, ljufi to jeok, ali malo Mađarske salame urušava ekonomiju. Bravo samo napredno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.