Prvi brod nakon stečaja porinut iz brodogradilišta "Begej"

Iz zrenjaninskog brodogradilišta "Begej" porinut je prvi brod nakon stečaja te firme 2016. godine.
Marko Pražić, direktor beogradske kompanije "Rubikon Shipping Company", koja je novi vlasnik brodogradilišta, rekao je da je porinuće početak vraćanja Begeja na evropsku mapu brodogradnje.
 
Pražić je rekao da je taj brod prvo plovilo izgrađeno od kada je "Begej" u vlasništvu te kompanije.
 
"U prethodnom periodu nije nam bilo lako. Bilo je nužno paralelno obavljati dva zahtevna posla. Prvi, podizati Brodogradilište koje je bilo zapušteno i u stečaju, a drugi, graditi brod", kazao je on.
 
Šef proizvodnje Srđan Jovanov podsetio je da Brodogradilište Begej postoji od 1947. godine, ali da je šest godina stečaja ostavilo traga i da je bilo teško podići firmu iz stečaja i izgraditi brod.
 
"Ovo je u prošlosti bio sasvim običan dan u brodogradilištu, da spuštamo brodove, nadam se da ćemo raditi i biti brend kao u prošlosti", kazao je Jovanov.
 
Brod je, rekao je, dugačak 90 metara, širok 9,5 metara i težak oko 500 tona i namenjen je za prevoz kontejnerskog tereta. Na njegovoj izgradnji radilo je pedesetak zrenjaninskih radnika, a biće isporučen holandskom kupcu.
 
"Rubikon Shipping Company" iz Beograda postalo je vlasnik imovine "Brodogradilišta Begej" u stečaju 2016. godine kada je odluku o tome doneo Odbor poverilaca prihvativši ponudu "Rubikona" čija je vrednost bila 96 miliona dinara.
  • RIZBO

    16.08.2018 14:33
    pitanjce
    a da li i dalje moraju seći brod pre nogo ga stvarno porinu?
  • Arađanka

    16.08.2018 09:49
    @Suzana
    Nisu gradili most već brod, al svejedno je lepo čuti te reči- gradili, izgradili
  • Zivan

    16.08.2018 08:55
    Sve pohvale novom vlasniku i zaposlenima u brodogradilištu Begej...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina