Razvojni fond Vojvodine poziva privrednike da se jave na otvorene konkurse

Predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine prethodnih dana obilazili su privrednike širom Vojvodine kako bi ih upoznali sa dostupnim kreditnim linijama Fonda, koje su vrlo popularne.
Direktor Fonda Goran Savić naveo je da, na primer, u Apatinu ima puno zainteresovanih za kreditne linije, koje su sigurno najpovoljnije na finansijskom tržištu Srbije.
 
"Privrednicima su dostupne četiri konkursne linije - od toga tri dugoročne namenjene finansiranju investicionih ulaganja, trajnih obrtnih sredstava i razvoja turizma i jedna kratkoročna, namenjena finansiranju obrtnih sredstava. Poljoprivrednici na raspolaganju imaju čak šest otvorenih konkursa. To su konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma, za dugoročne kredite za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa, takođe za dugoročne kredite za investicije u poljoprivredi, za kupovinu poljoprivrednog zemljista, zatim konkurs za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije i jedan konkurs namenjen kratkoročnim kreditima za obrtna sredstva u poljoprivredi", poručio je Savić.
 
On je skrenuo pažnju na niske kamatne stope koje nudi Razvojni fond i istakao da za korisnike kredita koji dolaze iz Apatina kamata iznosi svega od dva do tri odsto.
 
 
Predsednik opštine Apatin Milan Škrbić istakao je da je uz veliku pomoć Pokrajinske vlade i Razvojnog fonda u Apatinu prošle godine otvorena fabrika domaćeg investitora, gde je zaposleno 200 ljudi. On je pozvao na dalju saradnju kako bi nezaposlenost u opštini bila još niža. 
 
Škrbić i Savić dogovorili su buduću saradnju kroz prisustvo Razvojnog fonda na svim manifestacijama i događajima od značaja za razvoj privrede i poljoprivrede u opštini Apatin, a ogleda se u približavanju konkursa putem prezentacija na skupovima privrednika i poljoprivrednika na celoj teritoriji ove lokalne samouprave.
  • 0

    07.09.2018 22:54
    0
    Svojevremeno gorko iskustvo sa Razvojnim fondom Srbije i sredstvima namenjenim za ne razvijena područja, obezbećen biznis plan , obezbećen deo učešća, a na konkursu ni jedan dinar od fonda, stao si na pola puta , zadužio se i presudio sam sebi propast.
  • Mile

    07.09.2018 21:32
    Tajnovito
    Uvek je sve skriveno kao i ovaj put, da nije 021 da nas obavesti o konkursu od ovih pokrajinskih lezilebovica nikakve koristi.Traze da konkurises,obave razgovor, utvrde koliko ces ljudi zaposliti i koliko prikljuciti stranci.To ti je za pocetak,kasnije se prica o procentima. Gamad neopisiva.
  • Programerka

    07.09.2018 18:19
    Evo poludela da konkurišem!
    Bespovratna sredstva samo u naslovu konkursa.
    Kad se malo udubite shvatite da prvo treba da uložite XY novaca, pa onda malo da podignete kredit ( garancija po pravilu hipoteka na nešto) pa onda ako prođete na konkursu dobijete 20-30% od iznosa kredita bespovratno.
    Da se usereš od porške, pogotovo kad vidiš da neki tamo iz Bangladeša dobiju subvencije u milionima evra pa onda posluju tako kako posluju, za njih nema zime - proizvode džempere :D
    A opet, nije ni teško za razumeti, mora da bude konkursa, kako drugačije bi paraziti što ih (taksama, porezima, doprinosima i ostalim nenavedenim parafiskalnim nametima) hranimo preživeli do naredne plate?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina