Sombor: Gradska uprava subvencioniše komunalne usluge

Gradska uprava pripremila je Nacrt odluke o subvencionisanju cena komunalnih usluga.
Sombor: Gradska uprava subvencioniše komunalne usluge
Foto: 021.rs

SOinfo, navodi da se javna rasprava o nacrtu odluke održava do 17. septembra i da se ovaj akti donosi u skladu sa izmenama Zakona o komunalnim delatnostima i Akcionim planom Vlade Vojvodine za poboljšanje položaja ratnih veterana, odnosno učesnika oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. i rata 1999. godine.

Subvencionisana cena obuhvata komunalne usluge javnih komunalnih preduzeća Vodokanal, Vodovod Bezdan i Čistoća. Objavljeno je da subvencije u visini od 100 odsto cene usluga JKP Čistoća Sombor i subvencionisanu potrošnju 1,5 m3 vode po članu domaćinstva, ostvaruje korisnik komunalnih usluga kao pojedinac ili član njegovog domaćinstva, ukoliko ima: svojstvo ratnog vojnog invalida stečeno kao učesnik oružanih akcija posle 17. avgusta 1990. godine i rata 1999 godine, kao i svojstvo mirnodopskog vojnog invalida, kao član porodice poginulog borca odnosno umrlog ratnog vojnog invalida, svojstvo ratnog veterana, odnosno učesnika oružanih akcija posle 17. avgusta 1990.godine i rata 1999. godine.

- Pravo na subvencionisanu cenu ima i korisnik novčane socijalne pomoći, koji je i zakupac stana koji je, kao lice u stanju socijalne potrebe, dobio stan u zakup namenjen za socijalno stanovanje, korisnik prava na novčanu socijalnu pomoć koji je trajno nesposoban za rad zbog invaliditeta i godina života, korisnik prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica za dete, korisnik prava na socijalnu pomoć koji živi u domaćinstvu u kome nema radno sposobnih članova, odnosno svojstvo lica sa invaliditetom utvrđeno rešenjem nadležnog republičkog organa, ako je invaliditet utvrđen minimalno od sedamdeset do sto posto - piše u nacrtu odluka.

SOinfo, navodi da građani više informacija mogu naći na sajtu grada Sombora.

  • DonChiCho

    10.09.2018 17:54
    Kada ce skupština Novog Sada usvojiti taj nacrt plana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina