VIDEO: Policija podnela krivične prijave protiv Borislava Novakovića i drugih privedenih

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković saslušan je u policijskoj stanici u Vrbasu nakon što je priveden zbog protivljenja uklanjanju objekta koje sprovodi opština Vrbas.
VIDEO: Policija podnela krivične prijave protiv Borislava Novakovića i drugih privedenih
Foto: 021.rs
Pušten je i član Narodne stranke Ognjen Vujičić, a u toku je saslušanje još petoro privedenih. 
 
Kako N1 nezvanično saznaje, podnete su dve krivične prijave za napad na službeno lice i to protiv Borislava Novakovića i Mihaela Alekse. Prekršajne prijave su podnete protiv dvojice privedenih zbog ometanja javnog reda i mira, dok se četvoro preostalih terete za sprečavanje i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.  
 
Podsetimo, Novaković i još sedam osoba privedeno je jutros u 7 časova nakon što su se usprotivili rušenju bašte kafića, čiji je neformalni suvlasnik Ognjen Vujičić, član Narodne stranke.  
 
Veći broj policajaca i dalje je raspoređen oko kafića "Centar cafe", gde su komunalni radnici počeli da uklanjaju baštu.
 
Prema rečima Vladimira Milića, pravnog zastupnika vlasnika, pojavili su se oko šest sati jutros bez ikakvog naloga. Dodaje da su do sada komunalne službe u tri navrata najavljivale rušenje, ali su ih u tome sprečili građani. Jutros su prvi put došli u pratnji policije i bez najave, kaže Milić za N1.
 
Milić pojašnjava da bašta postoji već godinu i po dana, da su imali redovan ugovor o zakupu površine sa opštinom, ali da je taj ugovor raskinut uprkos tome što su vlasnici u roku izmirili dugovanja koja su imali.
 
"Ubrzo nakon toga, komunalna inspekcija pokrenula je postupak protiv Vujičića, iako se on, kao neformalni suvlasnik, ne vodi nigde u zvaničnim papirima. Jasno je da je ovo politički motivisan slučaj", navodi Milić.
 
U Narodnoj stranci u Vrbasu napominju da je ugovor o zakupu sa opštinom raskinut samo dan nakon što je Vujičić na društvenim mrežama saopštio da je postao njihov član.
 
Stefanović: Novaković i drugi napali policajce
 
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio napad na policajce koji se dogodio u opštini Vrbas, a koji su izvršili političar Narodne stranke i Borislav Novaković i grupa lica koju je predvodio. 
 
"Nedopustivo je da bilo ko, ma koju funkciju obavljao, pribegava nasilju i napada policajce, koji rade svoj posao u skladu sa zakonom. Pripadnici policije, koji su svakodnevno u prvoj liniji odbrane naše zemlje od raznih vidova kriminala, ne smeju i neće biti žrtve bahatih pojedinaca koji zbog svoje političke ili društvene pripadnosti smatraju da im je sve dozvoljeno", rekao je Stefanović.
 
Kako dalje ističe, policija u Vrbasu je postupala u skladu sa zakonom i "pružala asistenciju organima lokalne samouprave u izvršenju njihovih zadataka". 
 
DS: Vlast koristi policiju u borbi protiv političkih protivnika
 
Pokrajinski odbor Demokratske stranke oštro je osudio privođenje Borislava Novakovića, kao i još sedam građana "koji su se mirno protivili uklanjanju objekta koji sprovodi opština Vrbas", saopštila je ova stranka.
 
"Privođenje i hapšenje političkih protivnika, uz pomoć policije, je krajnje opasna poruka da je ovaj režim spreman na sve u borbi za očuvanje vlasti i privilegija. U državi u kojoj se svaki dan dešavaju obračuni kriminalnih bandi, angažovanje tolikog broja policajaca radi privođenja nekoliko mirnih pojedinaca, ima za cilj da zaplaši građane koji su spremni da protestuju zbog katastrofalnog stanja u društvu", konstatuje se u saopštenju koje potpisuje predsednik pokrajinskog odbora DS-a Miroslav Vasin.
 
PS: Novaković da shvati da nije više vreme DOS-a

Pokret socijalista je saopštio da se događaj u Vrbasu svrstava u kategoriju najgore primene bahatog odnosa Novakovića prema zakonu.

"Lažno se predstavljajući kao narodni poslanik, Borislav Novaković je najgrublje nasrnuo na pripadnike policije i pozvao se na imunitet koji, kao pokrajinski poslanik nema. Ipak, pravo pitanje je zašto se danas, na izvršenju sankcije uklanjanja bašte "Centar kafea" nije pojavio pravi vlasnik, Vojislav Pavlović. Zašto ni jednu jedinu primedbu nije dao na predlog raskida ugovora o zakupu sa Opštinom Vrbas, a njegov dug je porastao na više od 135.000 dinara, što ga čini najvećim dužnikom po ovom osnovu u opštini. Ko su uopšte ljudi koji su danas branili uklanjanje bašte dok pravog zakupca nema? Novaković mora da shvati da ovo nije više dosovsko vreme kada je on kao visoki funkcioner DS-a i stvarno i mogao da jednim pozivom zaustavi sprovođenje zakona. Vremena su se, na našu veliku sreću, promenila i sada se sve radi u skladu sa zakonom", saopštavaju iz te stranke.
 
  • Prekopirano

    16.09.2018 08:49
    Sve isto što su radili žuti, rade i ovi Vučićevi..
  • ФИРМА 1989

    14.09.2018 23:51
    Шта се дешава око баште не знам. Оно што ми боде уши јесте како он стално виче да је народни посланик. И шта сад, треба полиција њега да слуша, он може на основу тога да одређује ко ће бити приведен? Требала је казнена палица да ради, ко у случаје оних бата за време геј параде ономад.
  • Vinogradi

    14.09.2018 13:03
    Da nije policija trebala da sprečava održavanje "kafe" - nije. Da je on napao policiju - jeste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.