Pokrajina uložila 100 miliona dinara u opremanje hladnjača

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević je danas u Bačkoj Palanci uručio 68 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva, u okviru konkursa namenjenog za sufinansiranje investicija namenjenih opremanju hladnjača registrovanih poljoprivrednih proizvođača na teritoriji Vojvodine, u 2018. godini.
Pokrajina uložila 100 miliona dinara u opremanje hladnjača
Foto: 021.rs
Radojević je naveo da ukupna vrednost investicije iznosi blizu 224 miliona dinara, u kojoj je učešće Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu 100 miliona dinara.
 
"Reč je o izuzetno značajnoj agrarnoj meri, kojom podržavamo intenzivnu poljoprivrednu proizvodnju. Namera je da na ovaj način doprinesemo tehničko- tehnološkom poboljšanju poslovanja u oblasti intenzivne proizvodnje, kako bi proizvođači  bili efikasniji i konkurentniji  na domaćem, ali i međunarodnom tržištu", rekao je Radojević.
 
Resorni sekretar je naveo da je cilj konkursa bio da podrži investiciju, koja podrazumeva opremanje hladnjača manjeg kapaciteta za sakupljanje i skladištenje voća i povrća, i njihovu pripremu za tržište, nabavku opreme-linija za čišćenje i pranje proizvoda, berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, te pakovanje i obeležavanje  i boks paleta za transport i skladištenje proizvoda.
 
Radojević je prilikom uručivanja ovih ugovora korisnicima, naveo da je najveći broj ugovora potpisan sa korisnicima opština- Inđija i Bačka Palanka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.