Vršac: Dečak preminuo od sepse, inspekcija ispituje da li je bilo propusta lekara

Osmogodišnji Ognjen P. iz sela Zagajica, kod Vršca, preminuo je na odeljenju intenzivne nege Opšte bolnice u Vršcu od sepse.
Vršac: Dečak preminuo od sepse, inspekcija ispituje da li je bilo propusta lekara
Foto: Pixabay
Zbog sumnje da je smrt usledila zbog propusta lekara, detalje ovog slučaja ispituje zdravstvena inspekcija, pišu "Novosti".
 
Majka nesrećnog dečaka kaže da je sina nekoliko puta dovodila na kontrolu zbog povraćanja, dijareje i strašnih bolova u stomaku, ali da su ih lekari uvek vraćali kući s obrazloženjem da dete ima stomačni virus.
 
U bolnicu su ga primili kada je već bilo kasno.
 
"Novostima" je u ovoj zdravstvenoj ustanovi potvrđeno da je dečak preminuo tog dana na njihovom odeljenju, oko sedam sati ujutro, nakon operacije creva.
 
"Došlo je do invaginacije tankog creva, što je uzrokovalo sepsu i smrt dečaka", rekao je direktor bolnice dr Jon Omoran.
 
Zdravstveni inspektori su već uzeli izjave svih lekara, analizirana je i sva dokumentacija dečakovih kontrola pre nego je primljen u bolnicu.
 
Ceo proces još je u toku.
  • Gorki

    19.09.2018 23:19
    Strašna tuga. Osam godina! Ostavi trag, a onda, zbog nefunkcionalne nacije ode i nema ga... A sve zato što nam je dobro dok dobijemo neki bedni dinar i dok nas onaj ološ napaćeni svakodnevno nešto laže pred kamerama, dok njegova svita Poljska rukama i nogama. Samo smo glupi jer ne shvatamo da to što ćemo nestati nije najgore. Da bi nestala nacija, mnogo će pojedinaca morati da umre kad im vreme nije.
  • beton i fontana

    19.09.2018 19:58
    Sada ce sveprisutni neispavani samaricanin da izjavi kako ovoga ima svugde u svetu.
  • Makiaki

    19.09.2018 19:45
    Zdr.radnik
    Da zdravstvo je dno,a bice i gore, jer su zdr
    radnici desetkovani, najbolji su u inostranstvu a ostali su kursisti koji pojma nemaju ili radnici sa 30 i vise godina staza koji rade bar za jos dva radnika. A pri tom podcenjeni da boli:(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".