Bačka Palanka: Sve više žalbi na rad zdravstvenih radnika

U Bačkoj Palanci je u prvoj polovini godine bilo više žalbi na rad zdravstvenih radnika nego cele prošle godine.
"Do kraja juna bilo je devet prigovora, a u celoj 2017. godini ukupno šest", rekla je za BaP Vesti zaštitnica prava pacijenata, Lidija Ivančić.
 
Nedavno se zaštitnici požalila Rumenka Pavlović čije dete nisu pregledali u školskoj ambulanti Doma zdravlja "Dr Mladen Stojanović" uz objašnjenje doktorke "da je gladna".
 
Direktor bačkopalanačkog doma zdravlja, dr Goran Stupar, upoznat je sa ovim slučajem, ali još uvek ne može da da zvanično saopštenje jer se čekaju izjave zdravstvenih radnika za koje Rumenka tvrdi da su postupili nesavesno.
 
"Postoji procedura koja mora da se ispoštuje u ovakvim situacijama i trenutno čekamo pisane izjave na osnovu kojih ćemo utvrditi činjenice i sprovoditi dalje mere", rekao je Stupar za BaP Vesti.
 
Prigovor na rad zdravstvenih radnika moguće je podneti zaštitniku prava pacijenata telefonskim putem ili odlaskom u kancelariju u zgradi Opštine Bačka Palanka.
  • mirko

    02.10.2018 14:55
    palanka
    Zdravtveni radnici ui Backoj Palancci su katastrofa.Primili su novu doktorku koja nema pojma daje dijagnoze bezveze od prilike sto se kaze. Jednom su mi i rezultate krvi zamenili.Izuzimam ove iz Hitne pomoci njima Svaka Cast.
  • Milorad

    21.09.2018 09:57
    Rešenje
    Svim zdravstvenim radnicima staviti kateter i infuziju 10%-tne glukoze dok rade! Nema više odlaska u toalet i gladi. Treba kazniti sve te bestidnike pa se neće više dešavati stvari kao ove sa Rumenkom. Potrebno je uvesti i Rumenkin zakon prema kome pacijet vrši trijažu a hitnost je proporcionalna roditeljskom strahu. Novinaru svaka čast za istraživačko novinarstvo. Moja komšinica nije dobila uput za hematologa od izabranog lekara, a ona je htela da vidi šta je sa njenim trombocitima. Uverena je da im nešto "fali". Eto nove priče.
  • G

    20.09.2018 15:30
    @rade - ako u Apatinu uzimaju toliku participaciju penzionerima, to je onda pravo lice pokrajine smrdojvodine! Opljačkati i uništiti nemoćne do kraja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".