Zrenjanin: Udruženje "Begej" tužilo gradsku toplanu zbog visokih računa

Centar za zaštitu potrošača "Begej" tužilo je gradsku toplanu zbog visokih računa za grejanje i upozorilo da su stavke na računu za ovu uslugu netransparentne.
Zrenjanin: Udruženje "Begej" tužilo gradsku toplanu zbog visokih računa
Foto: Pixabay
Pozivajući se na pravo za informacije od javnog značaja, zatražili su spisak svega što ulazi u konačnu cenu, prenosi "Danas".
 
Prema rečima predsednika Centra za zaštitu potrošača Dušana Kokota, u strukturi fiksnih troškova nalaze se "obilne naknade organima upravljanja", a svake godine imaju stavku troškova dobrovoljnog penzijskog i invalidskog osiguranja.
 
"Drugim rečima, građani korisnici daljinskog grejanja plaćaju upravljački kadar i dobrovoljno penzijsko osiguranje za zaposlene u 'Toplani'. Kako ih nije sramota da to stave građanima na teret", pita se Kokot. 
 
Sa druge strane pripreme za grejnu sezonu su počele, saopštilo je preduzeće "Gradska toplana" koja je počela sa punjenjem sistema u zgradama priključenim na daljinsko grejanje. Za to vreme rekonstrukcija vrelovoda još uvek traje u naselju Brigadira Ristića, gde je tokom celog leta rekonstruisano 750 metara vrelovoda. U nastavku radova na ovoj lokaciji stare i dotrajale cevi zamenjene su novim, predizolovanim cevima i očekuje se da će do početka grejne sezone radovi biti gotovi. 
 
"Ukoliko temperature ne budu prelazile 12 stepeni sistem će biti spreman i da pre zvaničnog početka sezone počne sa grejanjem", navodi potparolka "Toplane" Melanija Lojpur.
 
Prethodnih godina vrelovodna mreža je obnovljena novim cevima u naseljima Bagljaš, delu naselja Brigadira Ristića, u centru grada, na Lesnini, u naseljima 4. jul, Rade Končara, Đure Đakovića i Jug Bogdana. Zamenjene su i cevi magistralnog vrelovoda u dužini od 6,5 kilometara. Rekonstrukcija mreže daljinskog grejanja rezultirala je smanjenjem gubitaka u distributivnom sistemu sa 15 na šest odsto.
  • Aradjanka

    26.09.2018 18:49
    Mi smo se "odsekli". Svi koji su na poslednjem spratu mogu da se odjave....a posle svi redom, jer ovo je prevrsilo svaku meru, placala sam ga kao da su grejali suvim zlatom!!
  • Novosadjanin

    26.09.2018 14:46
    @Lana
    I u NS gradjani plaćaju uvećane račune za sve komunalije , pa i za grejanje,zbog plata viška zaposlenih u JKP- koje su veće od prosečnih, podmiruju im se takodje visoki porezi i doprinosi na njihove plate,a dobili su svi prošle godine i solidarnu pomoć(!) o trošku Novosadjana.
    O tome da Novosadjani plaćaju dimnačarinu,a greju se na sistemu daljinskog grejanja i nemaju dimnjake, suvišno je i komentarisati.
    NIje jeftino ni u Novom Sadu!
  • Lana

    25.09.2018 16:33
    Isterajte to, zaista previše plaćate!
    U Novom Sadu, za nepune 2 god, 3 puta je pojeftinilo grejanje.
    Ali neće vaš gradonačelnik, ex-priučeni bravar, protiv volje "jačih".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina