Još traje konkurs za najlepšu pesmu o vinu

Ove godine se po 11. put održava "Mačkov dan mladog portugizera", svečanost posvećena vinu, poeziji, kulturi i ljubavi, a po deveti put se organizuje i konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Vinarija "Mačkov podrum" konkurs realizuje u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, osnovanom 1842. godine.

Svi koji žele mogu poslati svoje pesme, zaključno sa 31. oktobrom. Jedini uslov je da tema pesme bude vino, a svi ostali detalji se mogu saznati na stranici organizatora: www.mackovpodrum.co.rs ili u Srpskoj čitaonici u Irigu (022/461-275).

Žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik, Maja Plavšić, profesorka književnosti, Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić, Sremske novine i Đurđica Jojić, Mačkov podrum, odabraće tri pesme koje će biti nagrađene.  

Pobednici će biti proglašeni na svečanosti koja će se održati u Vinskoj ulici u Irigu, 15. novembra.

  • Dj

    24.10.2018 12:05
    Sjajno
    Prelepo, sviđa mi se ideja, čak sam imala priliku da dođem do knjige, ima lepih pesama. Konačno nešto lepo i pozitivno kod nas!
  • Darwin

    05.10.2018 13:46
    Gluposti, mozda pesma o Vojvodini i Fruskoj Gori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.