Subotica: Manjak vozača autobusa

Od početka godine JP "Subotica-trans" napustilo je 25 vozača autobusa, a grad Subotica i javno preduzeće pokušavaju da nadomeste manjak radnika, kako usluge javnog prevoza ne bi bile dovedene u pitanje.
Subotica: Manjak vozača autobusa
Foto: Pixabay
"Još 2015. godine se pojavio problem većeg odliva vozača, to je tada bilo samo u Subotici, a od 2016. godine, kada je EU otvorila vrata za ovaj profil radne snage, to se oseća i u Novom Sadu, Beogradu i drugim sredinama", kaže za Novosti Aleksandar Aleksić, direktor JP "Subotica-trans".
 
Preduzeće stalno raspisuje konkurse za radno mesto vozača. Za sve koji bi želeli da polože za D kategoriju, učestvuju i u finansiranju obuke, a oni su obavezni da dve godine provedu u "Subotica-transu".
 
U toj firmi trenutno rade 142 vozača. Kupljena su tri nova autobusa, a do kraja godine planirano je da se nabavi još jedan za gradsku i jedan za prigradsku vožnju.
  • Dragan

    11.10.2018 08:47
    Ima vozača ali nema pata
    Prosto rešenje, samo povećajte plate da ljudi žive normalno i niko neće ići u inostranstvo.
  • Tasa 1951

    10.10.2018 21:43
    Samo bezanija odavde deco
    Krece proizvodnja letecih automobila uskoro a pretpostavljam sa njima i proizvodnja letecih autobusa kako kaze nas predsednik tako da nema nikakvih razloga za brigu.
  • Dragi bulatovc

    10.10.2018 15:46
    Naravno
    A plate da im date kao na zapadu necete normalno da idu i treba da idu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".