Subotica: Odlaže se početak grejne sezone

Grejna sezona u Subotici neće početi 15. oktobra kako je predviđeno, već kada se za to stvore odgovarajući temperaturni uslovi.
Subotica: Odlaže se početak grejne sezone
Foto: 021.rs

Kako saopštava JKP "Subotička toplana", a prenosi TV Subotica, s obzirom na izuzetno povoljne vremenske prilike i visoke spoljašnje temperature, a uvažavajući odredbu člana 32. Odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom, o gornjoj temperaturnoj granici rada sistema od 14°C, odložen je početak grejne sezone, koja bi u okolnostima prosečnih spoljašnjih temperatura za ovo doba godine, trebalo da počne 15. oktobra.

Proizvodnja i distribucija toplotne energije počeće čim se za to stvore odgovarajući temperaturni uslovi, i to prvo u vidu kratkotrajnih toplih proba iz kojih će se u kontinuitetu preći u režim redovne isporuke toplotne energije.

  • Sofija

    16.10.2018 11:17
    Kako ne opsovati?
    U Subotici je predveče NESNOSNO hladno u stanovima, bukvalno ne mogu da zaspim koliko je hladno. Kao da živimo u pećini. Kakve veze ima što je preko dana 3 sata preko 20 stepeni? ČIM zađe sunce u 18h, osetno je hladno, a da ne govorim onda još kasnije uveče, kada su svi ljudi uglavnom u svojim kućama. U bundama sedimo, sram vas bilo!
  • Uzas

    16.10.2018 09:35
    Ološ Toplanski
    Nema ni u NS grejanja, kažu počela je grejna sezona 5 oktobra, ali hladni su radijatori jer je tolo napolju!
  • Liman I

    16.10.2018 08:14
    Плаћамо прко целе године, а немамо грејање када је стварно хладно, као што је било у септембру. И тако сваке године, у предсезони и после сезоне се сви поразбољевају, струја се троши немилице, а грејања нигде. Може ли некако да плаћамо онда кад нас греју, према топлоти коју нам испоруче и да буде топло када је заиста потребно? 14 степени је болест за цео град, шта ће стари људи, шта ћете с малом децом, станови се расхладе. Није све у подневном сунцу.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.