Konkurs časopisa: Uvredite Erdogana i osvojite 1.000 funti

Britanski magazin "Spektejtor" napravio je konkurs za najbolju uvredu turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu – nagrada 1.000 funti.

Podsećamo, nemačka kancelarka Angela Merkel izazvala je veliku buru u svetskoj javnosti pokretanjem istrage protiv komičara Jana Bomermana zbog uvrede turskog predsednika Erdogana.

Zbog toga je britanski časopis napravio konkurs za najbolju uvredu, a nagrada je donacija jednog od čitaoca magazina, objavio je na svom Tviter profilu urednik Fredi Grej.

Novinar Daglas Marej kaže da je činjenica da Nemačka razmatra mogućnost da pošalje Bomermana na sud pokazuje da se ta zemlja pretvorila u Erdoganovu provinciju.

"Ja sam rođeni Britanac i rođen sam slobodan. U to ime proveo sam ceo vikend pokušavajući da napišem dovoljno uvredljivu pesmicu na Erdoganov račun. I pozivam sve da mi se priključe", naveo je Marej.

Inače, od kada je Erdogan došao na vlast 2014. godine otvoreno je gotovo 2.000 istraga zbog uvrede predsednika.

Autor: B92

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti