Prva pljačka banke u Severnoj Koreji

U Severnoj Koreji je opljačkana banka u sred bela dana, a to je izazvalo pravu senzaciju kod građana jer se tako nešto prvi put dogodilo u toj zemlji.
Razbojnici su ušli u banku i naterali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci - oko 70 miliona vona, što je nešto manje od 9.000 dolara. Policija veruje da je neko od službenika pomagao pljačkašima jer su lopovi tačno znali kada će čuvari da napuste svoje radno mesto i kada će sefovi biti puni.
 
– Posle ove pljačke mere bezbednosti u ostalim bankama provincije su pojačane. Banka koja je opljačkana za sada je zatvorena –  piše “Slobodna Azija”.
 
Pljačka se dogodila 4. aprila u lučkom gradu Čhončžinu na severoistoku zemlje. Meta pljačkaša je bila lokalna filijala Centralne banke Severne Koreje. Kako je objasnio izvor, banka se nalazi u prometnom delu grada i imala je obezbeđenje, koje međutim nije bilo na radnom mestu kad se desila pljačka.
 
Autor: Sputnik
  • @Anthorax

    02.05.2016 15:03
    stigla je mnogo ranije, sa bankama
  • Anthorax

    02.05.2016 14:11
    Stigla civilizacija u Severnu Koreju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.