Krađa hrane nije krivično delo

Krađa manje količine hrane nije krivično delo ukoliko vam je ona stvarno potrebna, presudio je Vrhovni sud Italije.
Ukrajinac Roman Ostriakov uhapšen je 2011. godine u Đenovi kada je pokušao da ukrade sir i kobasice vredne četiri evra. Proglašen je krivim za krađu, osuđen na šest meseci zatvora i morao je da plati 100 evra kazne.
 
Državni branilac žalio se na tu odluku tvrdeći da Ostriakov nije trebalo da bude optužen za krađu nego za pokušaj krađe zato što je uhapšen pre nego što je napustio prostorije supermarketa. Ali, italijanski Vrhovni sud u potpunosti je poništio odluku.
 
"Stanje optuženoga i uslovi u kojima je ukrao robu pokazuju da je uzeo tu malu količinu hrane kako bi zadovoljio svoju trenutnu i bitnu potrebu za hranom", stoji u oslobađajućoj presudi.
 
Autor: Hina
  • NS

    03.05.2016 21:18
    Bravo za Vrhovni sud Italije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.