Zabranjen lov na pokemone oko predsedničke palate u Indoneziji

Vlasti Indonezije zabranile su igranje igrice "Pokemon Go" u zoni predsedničke palate.

Oko predsedničkog kompleksa u Džakarti danas je postavljeno štampano upozorenje "Igranje igrice i lov na Pokemone zabranjeni u blizini palate".

"To je kabinet predsednika, a ne igralište", kazao je šef pres službe predsednika Džokoa Vidodoa Bej Mahmudin.

Sekretar predsedničkog kabineta Pramono Anung rekao je prošle nedelje da je ulovio veći broj pokemona u palati, ali neki zvaničnici strahuju da bi ta igrica mogla biti rizična za bezbednost.

Policajcima je igranje igrice zabranjeno dok su na dužnosti, a lokalni mediji su javili da je ministar odbrane Indonezije Rjamizard Rjakudu upozorio da bi strane države igricu mogle da upotrebe za prikupljanje poverljivih informacija.

Igra proširene realnosti "Pokemon Go" koristi Gugl mape i pametne telefone za lov na virtuelna stvorenja pokemone i postala je hit u SAD i drugim zemljama u kojima je dostupna. U Indoneziji je veoma popularna, iako još nije zvanično na raspolaganju korisnicima.

Indonežanska policija nakratko je u ponedeljak privela jednog Francuza koji je u potrazi za pokemonima ušao u vojnu bazu na Javi.

  • Glup narod

    20.07.2016 15:02
    Ova igra Cije je već provaljena. Zna se da joj je osnovni cilj snimanje nepristupačnih mesta i mapiranje za vojne svrhe. Zato serveri postavljaju pokemone baš tamo gde žele da izvrše
    BESPLATNO snimanje.
    U sukobima, naoružani dronovi se mogu poslati da brane područje prema datim mapama.
    U tom slučaju pucaju na vse što nema odzivni kod, a kreće se.
    Naravno, samo prijateljske snage nose predajnike sa odzivnim kodom.
    Opravdano je zabranjeno snimanje i prilazak na nekim mestima.
    Kako nemate Pokemona u bazi BondStill?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.