Severna Koreja: Pseće meso je zdravo i ukusno

Severna Koreja ohrabruje svoje stanovništvo da jedu više psećeg mesa, sugerišući da ono sadrži više vitamina nego piletina, govedina, svinjetina i pačetina.

Ovo jelo se u državi gde vlada Kim Džong Un promoviše kao tradicionalna "hrana za izdržljivost i snagu".

"DPRK Today", Jutjub propagandni kanal Severne Koreje, promoviše pseće meso, kao hranu sa velikim postotkom vitamina u odnosu na druge vrste mesa.

U međuvremenu, kanal tvrdi da kako bi ukus bio intenzivan, psi moraju da se prebiju do smrti i da im se obavezno ukloni krzno, pre nego što se meso isprži ili skuva, piše "Daily Mail".

U susednoj, Južnoj Koreji, mnogi aktivisti koji se bore za prava životinja, su protestvovali zbog ove propagande i prakse.

Nakon što su mediji u Severnoj Koreji obajvili nekoliko priča o zdravstvenim prednostima konzumiranja psećeg mesa i o otvaranju restorana koji služe taj "specijalitet", aktivisti su pobesneli i krenuli u borbu protiv klanja pasa.

  • G

    19.08.2016 17:24
    @MarijaS - zato što su vaše "primedbe" isključivo uvrede a ne "suprotno mišljenje". Niko ni vama ne brani da ne jedete životinje, razlika je u tome što niko od "mesoždera" i "lešojeda" vama ne upućuje nikakve "primedbe" a naročito ne protkane uvredama - do toga po pravilu dolazi tek kao reakcija na vaše "umotvorine".
    Čudno je da ni vama ne smeta da se o vašem stomaku brine čitava armija koljača biljaka, koji su da bi se pobrinuli o vašem stomaku raskrčili i oteli prirodno stanište životinja.
    Kako da ta, toliko zdrava biljna grana nije ojačala vašu psihu? Možda vas u stvari uplaši tanušan glas savesti iz dubine duše, da možda niste u pravu ali da ne smete dozvoliti da to drugi vide pa da bi ga ućutkali napadate onoga ko razbudi to sićušno biće, skriveno u podsvest, koje je plakalo kada je videlo da mama i par odraslih osoba uništavaju stanište malom zeki da bi njemu gurnuli krompir i paradajz u lajava usta?
  • G

    19.08.2016 17:13
    @no comment - prekinite da lažete da meso izaziva rak, završićete na neuropsihijatriji. I vi i vaša deca koju trujete mrtvim biljkama i biljnim izlučevinama. Biljke izazivaju rak a vi ga dajete sovjoj deci! Šta više reći nekom ko sopstvenom detetu namerno daje hranu od koje će umredi od raka_! Zlikovci ste i prema biljkama i prema rođenoj deci!!!
  • no comment

    18.08.2016 16:26
    Lešojedi, završićete na Onkologojadi. I vi i vaša deca koju trujete leševima i životinjskim izlučevinama. Meso izaziva rak,a vi ga dajete svojoj deci! Šta više rećino nekom ko sopstvenom detetu namerno daje hranu od koje će umreti od raka?! Zlikovci ste i prema životinjama i prema rođenoj deci!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.