Biskup objavio rat igrici "Pokemon go" jer je to "đavolja rabota"

Poglavar jedne sicilijanske biskupije Antonio Staljone objavio je rat igrici "Pokemon Go", uz ocenu da je u pitanju "đavolja rabota" koja stvara "hodajuće leševe".

Staljone, koji služi u gradu Noto na Siciliji, rekao je da je spreman da tuži kreatore igrice da bi se ovaj planetarni fenomen zabranio. Biskup tvrdi da "Pokemon Go" kod igrača stvara zavisnost i da "otuđuje hiljade i hiljade mladih". On je igricu uporedio sa "totalitarnim sistemom bliskim nacističkom".

Biskup Staljone poznat je italijanskoj javnosti i zbog svojih interpretacija, za vreme mise, popularnih italijanskih rok muzičara.

Igra je lansirana 6. jula i od tada je na samom vrhu liste najčešće preuzimanih sadržaja. Mnogi zaluđeni korisnici tokom "lova na Pokemone" su se povredili, a kritike na račun igrice upućene su i zbog toga što se od njih traži da omoguće pristup istoriji pretrage i elektronskoj pošti.
 

  • Realista

    19.08.2016 07:24
    Totalna zabluda
    Dosla konkurencija pa ih vata frkica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.