Sveštenici isterivali đavola na ulicama nakon gej parade u Pragu

Sveštenici "Vizantijskog katoličkog patrijarhata" i 30 aktivista za tradicionalnu porodicu prošli su kroz Prag trasom prošlonedeljne gej parade da bi "očistili" ulice od, kako su naveli, "homosatanizma" i izveli ritual "isterivanja đavola".

Samozvani patrijarh Elijaš koji predvodi tu grupu sveštenika-otpadnika, izbačenih 2011. godine iz Ukrajinske katoličke crkve, pročitao je apel predsedniku Češke Milošu Zemanu da pomogne da se zakonom zabrani "kult zla" i "propagiranje satanizma".

Taj kult, kako je kazao, manifestuje se pre svega aktivnostima seksualnih manjina kao što je "Prag prajd" koji je ove godine okupio rekordnih 40.000 ljudi. Po rečima Elijaša, to je proslava antihrista, povezan sa islamom.

"Trasa kojom su prošli učesnici Prag Prajda, inficirana je homosatanizmom i zato je treba dezinfikovati", kazao je Elijaš čije ekskomunikaciju iz Rimokatoličke crkve je potvrdio Vatikan.

Ritual "isterivanja đavola" katolički otpadnici izveli su kod kipa Svetog Vaclava na Vaclavskom trgu u Pragu, a zatim prošli celom trasom Prag Prajda do parka Letna, na drugoj obali Vltave.

Češko društvo tolerantno je prema seksualnim manjinama, sa simpatijama gleda na njihovu borbu protiv diskriminacije. Od 2006. godine postoji pravo na istopolne brakove, tzv. registrovano partnerstvo koje medjutim ne daje ista prava kakva ima bračna veza muškarca i žene, izmedju ostalog, partneri nemaju pravo da usvoje dete. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.