Mekdonalds povlači milione fitnes narukvica zbog alergija

Američki lanac brze hrane Mekdonalds povlači više miliona fitnes narukvica koje su prodate u okviru obroka "hepi mil", jer mogu da izazovu iritaciju kože ili plikove kod dece.

Mekdonalds je objavio prošle nedelje da je prestao da distribuira narukvice, a danas je najavio opoziv 29 miliona narukvica u SAD i 3,6 miliona u Kanadi, prenosi agencija AP.

Prijavljeno je više od 70 incidentnih slučajeva nakon što su deca nosila ove narukvice, kao i sedam slučajeva u kojima je došlo do pojave plikova, saopštila je Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda.

"Step-it" fitnes plastična narukvica, u plavoj, zelenoj, ljubičastoj, narandžastoj i crvenoj boji, izgleda kao sat i trebalo bi da meri parametre fizičke aktivnosti.

Potrošači bi trebalo da vrate narukvice Mekdonaldsu i zamene ih za besplatnu igračku, jogurt u tubi ili kesicu u kojoj su kriške jabuke.

Narukvice, proizvedene u Kini, prodavane su izmedju 9. i 17. avgusta, navodi AP.
 

  • djole

    24.08.2016 15:41
    ovaj "lanac" treba izbaciti iz Srbije jer je stetan po zdravlje.
  • :D

    24.08.2016 10:20
    Mekdonalds i fitnes. Kakav oksimoron....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.